ספק סביר #129 – מלחמה על חיסונים עם ניצחון קטן, רמאות, ואבולוציה מוזרה
ספק סביר – תוכנית #129 – הוקלטה ב-12/01/2013
הורדה למחשב: לחצו כאן.
פירוט התוכנית:
00:00 – הקדמה
02:05 – אחות מסרבת להתחסן מסיבות דתיות
1. סיקור המקרה, ועדכון.
2. סיקור ב-USAToday.
10:00 – הפסקת מכירת הספר "חצבת נהדרת" ב-BookWorld
2. אתם כמובן "מוזמנים" לקנות את הספר במגוון מקומות אחרים, לדוגמה אמאזון.
14:15 – רמאות במיקור המון
20:35 – תקריות נוראיות נוספות בנוגע לחיסונים בפאקיסטן
1. הרציחות הנוספות.
2. לצערנו עסקנו בעניין בתוכנית בונוס #4.
27:05 – צביעת עצבים
2. המאמר המלא.
31:35 – סיפורו האבולוציוני המוזר של דג הגובי
37:35 – איפה טעינו
42:05 – ספק סביר
מחלות מוזרות וספציפיות.
1. מהנדס הודי בן 24 סובל מכאבי ראש חריפים בכל פעם שהוא מנסה לצפות בסרט פורנו. לדבריו, חמש דקות לאחר תחילת הצפייה הוא מתחיל לחוש דקירות ואי-נוחות, ותוך עשר דקות הוא כבר לא מסוגל לתפקד.
2. אישה שמצמיחה ציפורניים באיטיות בכל גופה, במקום בו זקיקי השיער אמורים להיות. "הציפורניים צומחות בכל מקום ששיער צומח בו"
3. אישה ששומעת רק כשהיא שרה.
להורדות אוטומטיות של פרקים חדשים – ביצוע מנוי לספק סביר
-
#2 נכתב על ידי חיסונים בע"מ לפני 11 שנים
חבר'ה, אתם חבורת אידיוטים, שזה כואב.
אתם לא מבינים דבר וחצי דבר בחיסונים, אבל ברגע שאתם שומעים את המילה – אתם עוברים לדום.
אתם פשוט מאמינים עיוורים בחיסונים! כ"כ מגוחך. אתם בדיוק כמו הקנאים החרדים שצועקים "שאבס".
שמעתם אולי שלחיסון השפעת יש יעילות אפסית (צריך לחסן 100 איש בשביל למנוע מקרה שפעת אחד)? אתם מודעים לכך שהחיסון (בשנה טובה) מגן רק (אולי) כנגד 10-20% מהמחלות דמויות השפעת שמסתובבות כל חורף? שמעתם על כך שתופעות הלוואי של החיסון לא באמת נבדקו?
כל זה ועוד תוכלו למצוא בסקירה של קוקריין (Cochrane) שזה הגוף הסוקר האובייקטיבי ביותר בעולם (בניגוד ל-CDC ושאר משווקי החיסונים) שבדק את כל מחקרי חיסון השפעת שעברו איזה רף מינימלי של איכות.
אז תעשו לעצמכם טובה ותחפשו את הסקירה הזו ותקראו קצת, you idiots.
אתם בושה לאינטיליגנציה. אתם אפילו לא פסאודו – אלא סתם אידיוטים.-
#3 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
התגובה שלי היא לא בעד/נגד חיסונים, היא כאן כדי להבהיר מושג סטטיסטי שעלה בתגובה להעיל.
סקירות קוקריין הן מאוד מקצועיות ואובייקטיביות. ולכן אני חש צורך להגן עליהן.
מתוך הסקירה: יעילות החיסון 50-75% הסיכוי לחלות בשפעת 2-4%.יעילות אפידמיולוגית, כלומר מנקודת המבט של קופות החולים, לוקחת את 2 הנתונים ביחד, כלומר מה הסיכוי לחלות, כפול ,מה הסיכוי להגנה, נותן האחוז מאוכלוסיה שממנה תמנע השפעת יוצא בין 1-3% (במספרים למדינה בת 7 מליון תושבים 70,000-210,000 איש)
אבל מה שמעניין את האדם הפשוט זה מה ההגנה שהוא מקבל שאם יפגוש בשפעת. לגביו החיסון מגן עליו ביעילות של 50-75%.
במילים אחרות למי שלא מתחסן יש פי 2 עד פי 4 יותר סיכוי לחלות אם יפגוש בשפעת.לגבי 10-20% מהמחלות דמויות השפעת – זה נכון אבל אלה 10-20% המסוכנות…
לגבי רמת בדיקת החיסון – זה מדד סובייקטיבי לחלוטין וכל אחד יכול לפרש אותו בהתאם לאידאולוגיה שלו. אי אפשר להתווכח כאן על אידאולוגיה.
כמו שראיתם מי שלא מבין בתחום עושה סלט מהנתונים.
העצה האישית שלי אם יש לכם כאב שיניים אל תתייעצו עם פרוקטולוג, נכון גם הוא רופא אבל זאת לא ההתמחות שלו.
(למי שלא הבין את הדוגמה אם יש לכם בעיה עם חיסונים תשאלו איש מקצוע שעוסק בזה)
אני כמובן לא מתכוון להגיב כאן יותר – מבחינה מדעית אמרתי כל מה שיש לי לומר.
-
-
#4 נכתב על ידי חיסונים בע"מ לפני 11 שנים
ועוד דבר, אנשי ה"ספק הסביר" שאין להם שום ספק כשזה מדובר בחיסונים, למרות שהם לא מבינים כלום בנושא .
ודאי ידוע לכם שיעילות חיסון השפעת רחוקה מ-100%, מה שאומר שבהחלט יש אלו המתחסנים אך בכל זאת נדבקים וחולים בשפעת. אם בית-החולים באמת רוצה למנוע שפעת, הוא צריך לחייב את כולם ללבוש מסכות, כיון שגם חלק מהמחוסנים אינם מוגנים.
ומה קורה בשנים שהחיסון בכלל מפספס את הזנים הדומיננטיים? יעילותו אז ממש אפסית. אז ביה"ח הכריח את כולם להזריק רעלים לגוף, אף אחד לא באמת מוגן, כולם מדבקים, אבל לא צריכים ללכת עם מסכות – כי הם "התחסנו".וכל האידיוטיזם הזה, שיש לו סיבות ברורות למי שקצת שואל שאלות, נבצר מבינתכם. אצלכם יש "ספק סביר" רק כשזה מדובר בדת או הומאופטיה. כשזה מדובר ב"מדע" הרפואה ובמיוחד בפרה הקדושה של החיסונים – אין שום ספק.
חפשו בגוגל חיסונים בע"מ ותתחילו לקרוא. אולי תפסיקו לעשות לעצמכם בושות.-
#5 נכתב על ידי yassa לפני 11 שנים
tl;dr – חיסונים by and large עובדים, ועם תועלת אדירה יחסית לנזק. having said that, אל תסתמכו באופן עיוור על דיונים רפואיים פה, בבלוגים, או בפורומים. התייעצו עם גורם רפואי מוסמך באופן כללי, ובנוגע למקרה הספציפי שלכם, שהוא כבר לא סטטיסטיקה אלא מקרה עם ניואנסים, נימוקים ושיקולים משלו.
ובפירוט –
למעוניינים בקריאה נוספת על דעותיו של "חיסונים בע"מ", אתם יכולים למצוא את הבלוג שלו כאן:
הבלוגביקרתי בבלוג, קראתי, התרשמתי, והבנתי את המקום ממנו אתה מגיע, ואת העמדות אותן אתה מייצג.
לאור מה שקראתי, אני לא רואה טעם להתחיל בדיון על הנושאים שהעלת. על מנת שזה לא יתדרדר להתנצחות מיותרת, אני קוטע בהודעה זו את הדיון בנוגע לשאלה הבסיסית האם חיסונים, by and large, הם טיפול רפואי שהתועלת שלו עולה משמעותית על הנזק.עמדתי בנושא החיסונים היא ללכת עם הקונצנזוס המדעי המבוסס בהררי ראיות ומגובה במספר קווי ראיות, והוא ש-by and large, שכלול התועלת-סיכון-נזק בחיסונים, עולה עשרות מונים על התועלת-סיכון-נזק באי-התחסנות. כמו כל הצהרה גורפת שהיא by and large נכונה, גם פה יש סייגים, מקומות שדורשים בירור נוסף, ואזורים בהם אי הודאות גדולה יותר מבאזורים אחרים.
עמדתך שונה, ומתבססת על עמודי תווך, קריטריוני ראיות, ומסלולי הסקה שונים מדי מכדי שנוכל לנהל דיון פורה בעניין.לשאר הקוראים: אם אתם מעוניינים ללמוד עוד על הנושא (ותמיד מומלץ ללמוד עוד), אני ממליץ:
1. להתייעץ עם גורמים רפואיים מוסמכים (רפואי = רפואה שעובדת = רפואה "קונבנציונאלית")
2. להפעיל כלי חשיבה ביקורתית בנוגע לצריכת מידע מכל מקור שהוא (מסעיף 1, או ממקורות אחרים
internet or other).
יש המון דגלים אדומים שיכולים לעזור בהערכת מהימנות של מידע או מקורות, ובסופו של דבר, כמו בכל תחום, גם במקרה זה יש גופים (משני "הצדדים") שמבצעים הצגה חד צדדית ומגמתית של מידע, מתרצים אנומליות באמצעות תיאוריות קונספירציה, ופונים אל הרגש במקומות בהם מידע סטטיסטי מוצק נותן תמונה מלאה של הדברים.
אני מוצא את כל הדגלים האלו, ועוד רבים אחרים, בבלוג של חיסונים בע"מ. הקוראים מוזמנים להתרשם ולהגיע למסקנות משלהם.כאיזון ללינק לבלוג של חיסונים בע"מ, אני מרגיש מחוייב להביא לינק של היחידה למחלות זיהומיות בביה"ח וולפסון בנוגע לחיסונים:
הלינק
כמובן שהעובדה שאני ממליץ על האתר לא אמורה להשפיע על דעתכם, היות וכפי שאמרתי למעלה, רצוי להפעילת כלי חשיבה ביקורתית בנוגע לצריכת מידע מכל מקור, ובכלל זאת כמובן המקורות המובאים ב"ספק סביר".אני לא משתמש במילה "איזון" בגלל שמדובר בשני צדדים מאוזנים לדיון מנומק שבו עדיין לא הגיעו להכרעה. הגיעו להכרעה, והיא ש-by and large, חיסונים הם טיפול רפואי שהתועלת שבו עולה עשרות ומאות מונים על הנזק.
הסיבה שאני אומר "איזון" היא שאני עומד לעצור את הדיון בנושא, והיה חשוב לי ש"חיסונים בע"מ" לא ירגיש שמצנזרים את עולם התוכן שלו (שדעתי מבחינה של כלי הספקנות-המדעית שיש ברשותי, הוא שגוי).ע"מ שדפי התגובות לא יהפכו לשיח חרשים אינסופי בנושא (been there, done that, ובנושא חיסונים ראיתי את זה קורה ביותר מדי מקומות), אני כרגע נוטה לא לאשר תגובות נוספות בנושא השאלה הבסיסית הזאת, לחיוב או לשלילה. יש מספיק מקומות בהם הנושא נידון בהרחבה ובלופ אינסופי.
אם מישהו מחברי ספק סביר ירצה לפתוח מחדש את הדיון, תפדלו. עד אז, לשאר הגולשים, אנא על תגיבו בנושא הבסיסי הזה.
ולסיכום אחזור – אם אתם מסתמכים באופן עיוור על דיונים רפואיים פה, בבלוגים, או בפורומים, מארה על ראשיכם ותפסיקו עם המנהג הזה. התייעצו עם גורם רפואי מוסמך באופן כללי, ובנוגע למקרה הספציפי שלכם, שהוא כבר לא סטטיסטיקה אלא מקרה עם ניואנסים, נימוקים ושיקולים משלו
-
-
#8 נכתב על ידי חיסונים בע"מ לפני 11 שנים
-
#9 נכתב על ידי yassa לפני 11 שנים
לשנינו יש פה מלוכלך, אנחנו שומרים אותו לתוכנית ונמנעים ממנו בתגובות המופנות לאנשים ספציפיים.
בנוגע לאמונתי העיוורת, כפי שציינתי בתגובה שלי: "עמדתך שונה, ומתבססת על עמודי תווך, קריטריוני ראיות, ומסלולי הסקה שונים מדי מכדי שנוכל לנהל דיון פורה בעניין." ו-" יש מספיק מקומות בהם הנושא נידון בהרחבה ובלופ אינסופי".תגובות נוספות (בנושא הזה) ייחסמו, אלא אם כן מישהו נוסף מספק סביר ייקח על עצמו לפתוח מחדש את הדיון ולנהל אותו.
-
-
#10 נכתב על ידי חיסונים בע"מ לפני 11 שנים
הנה הסקירה:
http://summaries.cochrane.org/CD001269/vaccines-to-prevent-influenza-in-healthy-adults[עריכת מנהל – פה היה החלק הרלוונטי מגוף המחקר, שנמחק, כי כפי שאמרתי, אין לי שום רצון בהפיכת הפוסט הזה לשיח חרשים.
כמחווה של רצון טוב, השארתי את התגובה עצמה ואת הלינק למחקר.
כותב התגובה מוזמן לספק לינק לרשומה בבלוג שלו שבה הוא מעוניין להביא את ההפרכות בצורתן המלאה]
————-
אתה מוזמן כמובן לחסום את התגובה הזו. בדיוק כמה הרב שאוסר על התלמידים שלו יקשיבו לפודקאסט שלך.
————–
ותפסיק להתחמק עם סיפורים של "מסלולי הסקה שונים". אין תירוץ לבורות, קנאות עיוורת, וסגידה לסמכות.
זה שאתה אפילו לא טורח לקרוא את הסקירה – חושף בדיוק מה אתה.-
#11 נכתב על ידי yassa לפני 11 שנים
יש לך בלוג – אתה מוזמן לכתוב רשומה עם הפרכות מלאות ונאות לכל הנאמר פה, ואני מבטיח לקשר אליה (אפילו אקשר אליה מגוף הטקסט, ולא רק מהתגובות), בדיוק כפי שקישרתי לבלוג שלך, מיוזמתי, ועודדתי אנשים ללכת לשם לקרוא את העמדות שלך.
אם בעינך זה מקביל לרב שאוסר על תלמידים מלהקשיב לפודקאסט, so be it. אבל בלי קשר לדעתך עלי, אנא אל תוסיף תגובות מעבר לקישור לרשומה אליך, ששם יוכל להתנהל הדיון עם מי שלא תרצה.
-
-
#12 נכתב על ידי חיסונים בע"מ לפני 11 שנים
מדוע אתה מתחמק מדיון? בתוכנית היו לכם דעות נחרצות מאוד על הנושא. הייתם בעד להגביל את חופש הפרט על מזבח איזה אמת מדעית אבסולוטית שחיסון השפעת בטוח ויעיל.
והנה, אתה מקבל מידע מדעי לגיטימי שסותר זאת – ופתאום אסור לדון באתר שלך על הנושא.
מדהים… אפילו אבי "רוצחי ילדים" בליזובסקי מתיר דיון באתר שלו. אתה ירדת אפילו מתחת לרמה שלו. ברכות.
(ד"א, אתה מוזמן להיכנס לאתר הידען ולקרוא את המאמר של א"ב על הילד שנפטר מ"אי-חיסון". אפילו אלו שבד"כ תומכים בחיסונים נחרדו מהמשוגע הזה עם הקצף על השפתיים שזועק "רוצחי ילדים!")-
#13 נכתב על ידי yassa לפני 11 שנים
כפי שלא אנהל פה "דיון" עם בריאתן מושבע, כך לא אנהל פה שיח חרשים איתך.
אתה יותר ממוזמן לנהל את הדיון בבלוג שלך, ואפילו אמרתי שבשם הפתיחות ועידוד הדיון החופשי אשים את הלינק לדיון הזה לא רק בתגובות, אלא אפילו בגוף הטקסט עצמו.
אם אתה לא מבחין בין זה לבין איסור דיון וצנזורה, זה מה יש.והיות ומילות הבקשה המנומסת לא מובנות, אעבור לטון נחרץ יותר –
כל תגובה נוספת שלך שחורגת ממתן הלינק לדיון בבלוג שלך, תמחק.
-
-
#15 נכתב על ידי אלי לפני 11 שנים
לדעתי יש פה איזה מין "זריזות ידיים" בתגובה שלך ירון, לומר חיסונים זה טוב זה כמו להגיד תרופות זה טוב, אין לזה שום משמעות. יש טובות ויעילות ויש שאולי לא. לגבי חיסוני שפעת, אין שום ספק שהמידע המדעי הטוב ביותר שיש לנו, זה הסקירה הסיסטמתית של קוקרן של כל המחקרים בנושא, זה gold standard במדע וברפואה.
אי אפשר להתעלם שהתוצאות גם מאכזבות מאוד וגם חשודות כאופטימיות מידי בגלל הטייה במחקרים מהתעשייה.
אני גם חושב שכדאי לקרוא את הסקירה הזו להבין את מצב הרפואה כיום, והמניפולצייה שחברות התרופות עושות על מנת להשפיע על קבלת החלטות.
http://summaries.cochrane.org/CD001269/vaccines-to-prevent-influenza-in-healthy-adultsAuthors' conclusions:
Influenza vaccines have a modest effect in reducing influenza symptoms and working days lost. There is no evidence that they affect complications, such as pneumonia, or transmission.WARNING:
This review includes 15 out of 36 trials funded by industry (four had no funding declaration). An earlier systematic review of 274 influenza vaccine studies published up to 2007 found industry funded studies were published in more prestigious journals and cited more than other studies independently from methodological quality and size. Studies funded from public sources were significantly less likely to report conclusions favorable to the vaccines. The review showed that reliable evidence on influenza vaccines is thin but there is evidence of widespread manipulation of conclusions and spurious notoriety of the studies. The content and conclusions of this review should be interpreted in light of this finding.מכוון שכמו שכתבת, אני מניח שתחסום את זה כי זה קשור ל"חיסונים", נו טוב, עניינך.
לדעתי מגוחך ליצור טאבו על דיונים על התערבויות רפואיות מסויימות, ובמיוחד שיש כאן צורך ציבורי בדיון לאור התוצאות המדעיות. לי זה נראה כמו דיון לגיטימי לחלוטין.נ.ב.
האחות צודקת לחלוטין, אין ראיות (מדעיות) לירידה בהדבקה, הנה סקירה שישירות רלוונטית לנושא הדיון ומפריכה לחלוטין, עם ראיות חזקות כמעט כל שאמרתם על האייטם הזה:http://summaries.cochrane.org/CD005187/influenza-vaccination-for-healthcare-workers-who-work-with-the-elderly
Influenza vaccination for healthcare workers who work with the elderlyWe conclude that there is no evidence that only vaccinating healthcare workers prevents laboratory-proven influenza, pneumonia, and death from pneumonia in elderly residents in long-term care facilities. Other interventions such as hand washing, masks, early detection of influenza with nasal swabs, anti-virals, quarantine, restricting visitors and asking healthcare workers with an influenza-like illness not to attend work might protect individuals over 60 in long-term care facilities and high quality randomised controlled trials testing combinations of these interventions are needed.
בקיצור, או שלראיות מדעיות יש חשיבות או שלא, ואז אפשר להגיד מה שרוצים. אתה לא יכול להיות ספקן ולהתעלם מאוסף ראיות חזק כל כך וממקורות טובים כל כך.
-
#16 נכתב על ידי yassa לפני 11 שנים
היי אלי,
כפי שאמרתי, הבעיה שלי היא לא לדון על הדברים האלו, אלא היא לדון עליהם עם מישהו שע"פ הבלוג שלו הוא בעל עמודי תווך, קריטריוני ראיות, ומסלולי הסקה שונים.
הייתי ברודאו הזה, והוא לא מוביל לבירור האמת, רק לשיח חרשים של התנצחויות עקב הנחות רקע שונות מדי.אם אתה מעוניין שנדבר על העניין, ויש לך סבלנות לחכות עד לאזור הסופ"ש (לצערי אני סופר-עסוק בימים הקרובים), יותר מאשמח לדבר איתך על הנושאים שהעלת בערוץ אימייל, כשבסוף נחזור לפה ונעלה סיכום של המסקנות שהגענו אליהן.
הולך?
-
-
#17 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
-
#18 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
עוד קצת מהסקירה של קוקריין
אוכלוסיית היעד להתחסנות נגד שפעת היא ילדים, זקנים, וחולים כרוניים.
בדיוק האוכלוסיה *שלא* נסקרת לפי עקרון ההכללה של הסקירה.
Selection criteria: …healthy individuals aged 16 to 65 years…
אז לא פלא שאין הרבה תועלת בחיסון..
לגבי עובדי מע' הבריאות. הם לא באוכלוסיית היעד, בנוסף עובד חולה נשאר בבית (חופשת מחלה-סיבה לא לקבל החיסון) ולא מדביק. לעומתו חולים קשים מגיעים למרפאות והם מקור ההדבקה שם.לגבי יעילות חיסון השפעת, הערכת קוקריין מדברת על 50-75%, ניקח 50%
ע"פ http://www.cdc.gov/flu/about/disease/us_flu-related_deaths.htm
בין 36 ל 25 אלף איש מתים כל שנה בארה"ב משפעת, ניקח 25,000.
עכשיו ישנן 2 אפשרויות קיצוניות לגבי אותם 25 אלף המתים:
1. כולם לא היו מחוסנים מכאן יכולנו לחסוך 12,000 מתים בשנה.
2. כולם היו מחוסנים מכאן שנחסכו 25,000 אחרים שעליהם החיסון כן הגן.
האמת היא איפשהו בין 2 התסריטים האלה.
ואני שאפילו לא נכנסתי לסיבוכים שלא הובילו למוות, שהחיסון כמובן מנע.-
#19 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
יוטיוב
הניתוח שלך לדעתי בעייתי.
אני מודע לחסרונות של הסקירה, למשל חוסר יכולת להכליל – זה אומר שאין יכולת להכליל, זה לא אומר שאתה יכול להכליל איך שבא לך, שזה מה שאתה עושה.
בנוסף אתה מתעלם מהאזהרות החמורות (ללא תקדים לדעתי) של המחברים לגבי התוצאות, שאין לקחת אותם ברצינות כלל בגלל ההטייה המוכחת שלהם, ואתה בכל זאת מתבסס עליהם, לבנות מגדלים באוויר.
הסקירה הזו מייצגת סיכום של הידע בנושא, אם למרות חסרונותייה הייתה מראה יעילות פנטסטית – מילא, אבל מכוון שאין שם כלום, וזאת למרות ההטייה, יש לחכות לראיות נוספות ולא לקפוץ למסקנות.
צריך לציין שאין ראיות טובות יותר.
לגבי עובדי מערכת הבריאות, וחוסר היכולת להראות יעילות במניעת הדבקה שם, אני מניח שהתירוץ הזה שלך על ההעדרויות וימי מחלה וכ"ו תופס גם לגבי האחות המדוברת?-
#20 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
אני לא יודע איך הגעת למסקנה שאני מכליל איך שבא לי.
אתה זה שרוצה להכליל שבגלל האזהרות, שלדעתך הן חמורות, אתה רוצה לזרוק לפח את כל המחקרים שמומנו ע"י התעשיה.
האזהרות הן לא כאלה חמורות, הן מדברות על הטיה מסויימת שיש במחקרי התעשיה, למרות זאת הם לא שגויים (לא נמצאה שום סתירה בין מחקרי התעשיה למחקרים הבלתי תלויים), רוב רובם של תופעות הלוואי מתגלות ע"י מחקרים תעשייתיים, ורוב התרופות שמתחילות את תהליך הפיתוח, לא מגיעות אל סוף הפיתוח בגלל מחקרי התעשיה שפסלו אותם.
"המגדל באויר" שבניתי לקח מקדמי הגנה גדולים מאוד בתור יסודות עמוקים. ראית איך לקחתי את האומדן הקטן 50% מקוקריין. וגם את האומדן הקטן 25אלף מה CDC.
אז המסקנה שלי לגבי החיסכון בחיי אדם היא הערכה נמוכה ומבוססת. אתגר – שחק אתה עם המספרים ונראה אם אתה יכול להגיע לחיסכון של פחות מ 650 מתים ב 20!! שנה – שזאת ההערכה של מספר המתים מהחיסון עצמו (למרות שכנראה הערכה זאת מוגזמת).
אתה שב וטוען שאין שם כלום, אבל הם מוכיחים שהסיכוי שלך לחלות קטן פי 2 עד פי 4 אם אתה מתחסן, זה כלום? אולי לך זה כלום אבל לא לסבא שלך.
התירוץ לגבי עובדי מע' הבריאות זה מה שרץ בארץ כי בארץ לא מחייבים אותם להתחסן.
לגבי האחות מחו"ל, הנה מתוך הציטוט שלך (אפילו לא בדקתי את המקור)
Other interventions such as hand washing, masks, … and asking healthcare workers with an influenza-like illness not to attend work might protect individuals over 60
אבל היא עדיין לא רוצה לשים מסכה.. (אין לה בעיה לא להאמין במדע, אבל כן לעבוד בשמו. – קצת צבוע מצידה, שתלך לעבוד בהומאופתיה שמעתי ששם אפילו מרוויחים יותר, והיא לא תצטרך לוותר על עיקרי אמונתה)-
#21 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
שים לב, ככה אתה עובד:
אי אפשר להכליל את התוצאות, אבל בוא נניח שהתוצאות נכונות עבור אוכלסייה בסיכון (ששוב, לא ניתן להכליל בשבילה), לכן אם ניקח את התוצאה של 50% יעילות (אף על פי שהם מוטים, ולא ניתן להכליל), ואם ידוע שטריליון אנשים (מהאוכלוסייה בסיכון, שאסור להכליל עליה) מתים משפעת אז נוכל להציל חצי טרליון – בואו להתחסן מהר!!!, הרגע הוכחנו שניתן להציל חצי טרילון אנשים.לקחת את האומדן הקטן – אבל לא ניתן להכליל, כמו שגם אתה כתבת בצדק – לכן אל תכליל וזהו, אתה לוקח את הנתונים, מכליל- וכל השאר זה חישוב מתמטי פשוט.
לא צריך לשחק עם המספרים – המספרים חסרי שחר – זה המגדלים שאתה בונה, לוקח מספרים מוטים ולא ניתנים להכללה ומכליל אותם.לגבי סבא שלי, אין לך שום יכולת לדעת איך זה משפיע עליו, מבלי שבדקת. זה די היגיוני למשל שבעלי מע' חיסונית חלשה אין להם תועלת בחיסון או אולי אפילו נזק, שוב אין לך שום נתונים לגבי זקנים וזה קטע כזה במדע להוכיח דברים לפני שמתייחסים עליהם כעובדה. למשל מסקירה אחרת של קוקרן על ילדים קטנים (אפשר לראות את זה כמודל לבעלי מע' חיסונית חלשה בגלל מחסור בנתונים רלוונטיים)
http://summaries.cochrane.org/CD004879/vaccines-for-preventing-influenza-in-healthy-children
Inactivated vaccines in children aged two years or younger are not significantly more efficacious than placebo.כמו פלסבו!!!
לגבי האחות, המקור זה סקירה אחרת של קוקרן – לא צריך לדאוג. פספסת את הנקודה לגמרי, החיסון של הצוות הרפואי נמצא כחסר קורלצייה כלשהיא להדבקה, ולכן הם צריכים לחייב את כולם לשים מסכות, או לחילופין אף אחד, ולקחת סיכון, ולא לייחד אותה בגלל סירוב להתחסן – שהוכח שאינו משפיע כלל על הדבקה.
-
#22 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
זה שתחזור שוב ושוב בצורה דמגוגית על "אי אפשר להכליל" לא הופך את זה לנכון.
אני חושב שההגדרות שלנו לגבי שימוש בנתון הן שונות
אנחנו שנינו מסכימים שיש אי דיוק בנתון.
אבל אתה חלטת שבגלל שהנתון לא מתאים לך אתה זורק אותו לחלוטין. (כשהנתון מתאים לך אתה כן משתמש בו – ראה בהמשך)
אני אומר – יש אי דיוק מסוים בנתון, בו ניקח מקדם ביטחון ואז אפשר להשתמש בו. ככה עושים בכל תחום במדע, לא מתאים לך תצטרך לוותר על כל הטכנולוגיה המודרנית כולל בתים, כל מוצר חשמלי, ורפואה בכלל.לגבי ההגיון שלך בנוגע לסבא שלך, תאוריה הגיונית, גם התאוריה שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ היא הגיונית, אבל כדי להחליט אם היא נכונה צריך לבדוק מדעית.
בשביל זה אתה מביא מחקר על תינוקות.
המחקר שהבאת הוא מעניין מאוד, אבל יש יתרונות (אם תרצה אוכל לפרט) למע' חיסונית של זקן על פני מע' חיסונית של תינוק. – כך שהמחקר לא רלוונטי.
בנוסף שים לב שהוא מדבר רק לגבי החיסון המומת – חיסונים רקומביננטים יותר נפוצים ויש גם חיסונים עם נגיף מוחלש.
תתפלא יש לא מעט מחקרים על זקנים וחיסוני שפעת. קוקריין *בחרו* לא להכליל אותם בסקירה.
והסיבה לכך היא שהם רצו לבדוק נקודות שלגביהן יש מחלוקת, ולא דברים שהם בקונצנזוס.לגבי האחות, מעניין שפתאום אתה בוחר להסתמך על מחקר שטוען במפורש ש
The three studies in the first publication of this review and the two new studies we identified in this update are all at high risk of bias.
ובגלל שזה מתאים לך אפילו לא הזכרת זאת.
אתה טוען שהמחקר מוכיח
"החיסון של הצוות הרפואי נמצא כחסר קורלצייה כלשהיא להדבקה"
מעניין איך הגעת לזה מהמשפט
no evidence that *only* vaccinating healthcare workers prevents
בעברית – אין עדויות לכך *שרק* חיסוני עובדי מע' הבריאות מונעים…
שום חוסר קורלצייה.
אם זאת רמת הטענות שלך – אל תצפה לתשובה נוספת ממני.-
#23 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
לא "יש אי דיוק", אלא, יש אי דיוק בלתי ידוע, ואי דיוק עקרוני, איזה מקדם בטחון תיקח? לפי מה החלטת על 50% יעילות ? לפי המזג אוויר? סתם הוצאת אותו מכלום – זה מדע?
לגבי סבא, הבאתי השערה, זריקת רעיון סתם לסבר את האוזן, ואתה צודק שצריך לבדוק מדעית – זה בדיוק הטענה שלי, שזה לא נבדק – לך, זה לא מפריע להחליט על מקדם שרירותי, חישוב קצר, והופה, וישר לקפוץ למסקנות.
ההבדלים התאורטיים בין מע' חיסון מעניינים והכל – אבל זה לא מחליף ניסוי על מנת להוכיח התערבות. עם יש לך מחקר כזה שלא נסקר בקוקרן שמוכיח תקשר עליו ונדבר – אחרת אין שום טעם, סתם היפותזות באוויר.
יש לך בעייה עם ההכללה של קוקרן – דבר איתם.
לגבי תינוקות, יש לך ניסויים אחרים?, אין בעייה, תקשר למחקר – אני מבטיח לקרוא.
לגבי האחות. צודק לגבי ההטייה, ההטייה היא לכוון של להראות אפקט – כדי למכור חיסונים, אבל כאן זה לכוון ההפוך, נגד כוון ההטייה, מה שמחזק ולא מחליש את הטענות שלי.
לגבי האנגלית, זה בדיוק מה שאמרתי, חיסון לבד לא עושה כלום, אבל כל העובדים באותו ביה"ח נדרשו לעשות רק חיסון – שמוכח שזה לא יעיל, ואותה ייחדו, דווקא בגלל שלא רצתה חיסון.רמת הטיעונים שלי?
יש לי אפקט עם טעות בלתי ידועה מניסוי שנעשה על אוכלוסייה שונה לגמרי מאוכלוסיית המטרה, מה לעשות?…. בוא נבחר….המם…. נגיד 50% – אחלה, הוכחנו שהחיסון ממש יעיל – בוא נכריז שניצחנו ונלך הבייתה.אתה יכול לענות או לא איך שבא לך.
-
#24 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
החלטת שיש אי דיוק בלתי ידוע, זה כמו שתגיד לי המרחק מחיפה לת"א (כי תלוי בדרך שתבחר לנסוע).
אז אני נותן לך הערכה של בין 90 ל 110 ק"מ, והתשובה איפשהו באמצע.
זה בדיוק מה שקוקריין עושים: נותנים טווח של 50-75% אם זה היה אי דיוק בלתי ידוע
לא היו נותנים טווח, כמו שהם לא נתנו טווח ליעילת בזקנים – כי זה לא ידוע להם.
יכולתי לעשות בשקט את החישובים על אמצע הטווח אבל בחרתי את ההערכה הנמוכה.
אתה חושב שזה לא מספיק טווח ביטחון – תיקח 10% ותעשה את החישוב.
מה שאתה בעצם טוען זה שאין בכלל יעילות לחיסון – שזה מטופש לגמרי כי גם מחקרים
חיצוניים, מצאו יעילות לחיסון – אם היו מוצאים יעילות של 40% קוקריין היו כותבים זאת.
ואם הפער בין היעילות שמחקרים חיצוניים מוצאים לבין מחקרי התעשיה מוצאים היה מובהק. (ומובהקות זה משהו שמחשבים בצורה אוביקטיבית מתמטית)
הם היו כותבים "זיוף מכוון" ולא "חשד להטיה".
(אני מקווה שברור לך, שזה צפוי שמחקרים שונים ימצאו רמות שונות של יעילות, כי הנסיבות משתנות, ועדיין כולם יצאו באותו טווח)אתה רוצה סקירה על זקנים – בבקשה
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16631547
המסקנות:
1. חיסון צוות העובדים העלה את יעילות החיסון ב 86% רק אם גם הזקנים חוסנו.
(אתה רוצה לשפר את יעילות החיסון אחרי שחיסנת את הזקנים תחסן גם את הצוות ותרוויח
86% נוספים [דוגמה מ 50% ל 93%])
2. אם מחסנים רק את הצוות זה לא משפיע (אני מתרגם גם מה שלא מתאים לי בניגוד אליך, ואל
תתבלבל בתרגום, הם חוזרים על המסקנה פעמיים ורק בפעם השניה נותנים את סטטיסטיקה)
3. לא היה אפקט משמעותי על זיהומים בחלק התחתון של מע' הנשימה.
4. מוות מדלקת ריאות פחת (השפעת החיסון 39%) מוות כללי פחת (השפעת חיסון 40%).
והאזהרה שתאהב שיכולה להיות הטייה – שום האשמה ברורה על הבדלים מובהקים בין מחקרים, אני מקווה שלמדת מה זה מקדמי ביטחון.לגבי השימוש שלך במחקר לגבי האחות, מה שמחליש את הטעון שלך, זה לא כיוון ההטיה.
(שמראה כאן דווקא על דיווח אמת – דבר שאתה טוען שלא נמצא במחקרי התעשייה)
אלא עצם העובדה שאתה טורח לציין את ההטייה בשאר המחקרים ולא עושה זאת לגבי
המחקר שאתה משתמש בו (ואחר כך גם טוען שההטיה הייתה לטובתך).לגבי האנגלית זה לא בדיוק מה שאמרת והתרגום שלך היה "יצירתי" שזה שוב מוריד מהאמינות שלך. – מה גם שאם מכניסים למשוואה את חיסון החולים עצמם הרי יש השפעה סינרגתית (צירוף גורמים שההשפעה המשולבת שלהם עולה על המצופה)
חיכיתי שמישהו ינסה לרמוז שהכל הוא כדי למכור לנו חיסונים.
אז בו נבחן את הפן הכלכלי-ממה מרוויחות חב' התרופות שגם מייצרות את החסונים.
במקום הראשון – תרופות לטיפול במחלות כרוניות, סכרת,לחץ דם, כולסטרול, דיכאון וכו'.
למה? כי לוקחים את התרופות כל יום ולאורך עשרות שנים.
במקום השני – תרופות למחלות לא כרוניות, כמו הורדת חום,ואנטיביוטיקה, שוב כי לוקחים מהם הרבה.
במקום האחרון – חיסונים (2% משוק התרופות) לא רק שלוקחים מהם מעט, ולא באותה תדירות כמו תרופות, אלא הם גם פוגעים ברווחיות של 2 הסיבות הקודמות.
(לדוגמה חיסון נגד הפטיטס יוריד את מספר החולים הכרוניים בבעיות כבד)
http://www.youtube.com/watch?v=b0IvM8c-Pew
קפוץ לדקה 13:40 אבל רצוי שתראה את הכל.אין לי בעיה עם קריטיריון ההכללה של קוקריין והסברתי למה זה הגיוני.
יש לי בעיה אם זה שאתה מחליט להתעלם ממסקנות הסקירה למרות שאתה נמצא בקבוצה
המוכללת.רמת הטיעונים שלך: מה שלא מתאים לי לא נכלל, מה שלא מתאים לי אבל אפשר לתרגם אותו
בצורה "יצירתית" נכלל, מה שמתאים לי נכלל. הסתבכתי-אני אביא מחקר לא רלוונטי
על תינוקות במקום זקנים.(האם אני פראייר,שאני משקיע מאמץ כי אני מאמין שעוד אפשר לשנות את דרך החשיבה של
אנשים כמוך?)-
#26 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
כמה דברים, בהכללה התכוונתי ל generalization ז"א שאי אפשר להסיק ולעשות "גנרליזצייה" מניסוי על אנשים עם מע' חיסונית תקינה על אנשים עם מע' חיסונית מוחלשת (שזו אוכלוסיית המטרה), כאשר הטיפול עצמו בבסיסו מערב את המע' החיסונית עצמה, והדוגמא שלך עם המרחקים לחיפה לא במקום ולא עונה כלל על הנושא הזה. בנוסף זה לא תמים זו פרקטיקה קבועה מתועדת היטב של יצרני התרופות להראות אפקט היכן שאין ע"י מניפולצייה של האוכלוסייה הנבדקת. (ראה Bad Pharma של Ben Goldacre)
אתה מתרץ את העובדה שלסקירה אין תוצאות אמיתיות, מדידות (אישפוזים סיבוכים וכ"ו) כי זו אוכלוסייה בריאה, ואם נעשה את הניסוי על אוכלוסיית המטרה ברור שנראה אפקט – זה סוג מדע שאני לא אוהב, שאתה יודע מראש מה יהיו תוצאות אם תעשה את הניסוי. תעשה ניסוי ואז נדבר.
בנוסף הראיתי לך דוגמא, איך הצורה שבה אתה עושה היסקים מתמוטטת, אותו טיעון בדיוק ניתן להרחיב לתינוקות, ז"א אם על אנשים בריאים האפקט הוא 75%-50% בוא ניבחר נגיד 50% – ניצחנו, אבל כשעשו את הניסוי על תינוקות גילו שאין אפקט בכלל (כמו פלסבו) לזה לא התייחסת כלל.
שוב, לאנשים בריאים לא נמצאו כלל כל תועלת מדידה אמיתית – ולכן החיסון מיותר לחלוטין, ומהווה ביזבוז זמן וכסף, הטענה שלך, הייתה שיש תועלת לאוכלוסייה עם בעיות במעי החיסונית, זקנים (הסבא שלי) ותינוקות – אבל הטענה שלי, זה שאין לך תוצאות ישירות לגביהם, ואי אפשר לעשות הכללה (genaralization) מניסוי על אוכלוסייה בריאה כאשר ההבדל בין האוכלוסיות זה עצם העניין.על כל זה יש גם את ההטייה, בכל המחקרים יש הטייה להראות אפקט, מדענים הם אנשים ורוצים לראות פרי בעמלם (או לדמיין אחד כזה – ולהציג בכנס,לפרסם, לגמור PHD וכ"ו…) – זה טבעי אבל בנוסף לזה יש תופעה חמורה ביותר, אך מתועדת היטב של אי פרסום תוצאות שליליות – לכן אתה אפילו לא יודע כמה ניסויים חסרים בסקירה הזאת – הם לא פורסמו. ובנוסף עוד תופעה ידועה ועוד יותר חמורה זה פרקטיקה (שוב מתועדת היטב) של חב' תרופות לעשות כמה ניסויים ולפרסם את האלו עם התוצאות ולגנוז את השאר – אתה בכלל לא יודע בכמה ההטייה וגם בקוקרן לא יודעים, ניתן רק לחשוד.
ולכן אני מרגיש, וכל אחד צריך להרגיש הצדקה מלאה שכאשר אתה טוען נגד קיום אפקט – חובת ההוכחה על אלו הטוענים שיש אפקט. הם חייבים להראות שאין הטייה.הלינק שלך Rivetti 2006 על טיפול והזקנים נכלל בסקירה של קוקרן, ולכן זה יהיה מטעה ומיותר להתייחס עליו בכלל.
הדיון על כדאיות החיסונים לחברות התרופות הוא מגוחך ונאיבי.
כל מי שעוסק בתחום מסויים, קבוצה בחברה או חברה כלשהיא שהחיסונים הם הפוקוס שלה, תעשה כל שביכולת להצדיק את הכלכליות שלה ולהראות רווח – בזה תלויים בונוסים והתקדמויות בדרגות וכ"ו.
זה כלל לא חשוב שאולי בראייה כללית חב' האם או שוק התרופות מפסיד מהחיסונים בכללותו – כל אחד מסתכל מהכיס שלו. והחלק של זה משוק התרופות כלל לא רלוונטי, אם זה מקום שלישי או עשירי, לאותה קבוצה ומנהליה שמתפרנסים מזה – זה כל מה שיש.
אין חולק למשל שאת הבהלה של שפעת החזיריםלפני כשנתיים לובתה ע"י אנשים שהרוויחו היטב מכך תוך העמדת פנים שזה רק דאגה לציבור – למדינת ישראל זה עלה המון המון כסף ורוב החיסונים נזרקו לפח, היה דו"ח חמור של קוקרן על זה, קראתי פעם, אני אחפש לינק.תסלח לי אבל הגישה הזאת של מין קדוש מעונה, שרק מנסה לשנות לטובה "אנשים כמוני" ולהראות לנו את האור וכ"ו …. זה מייגע ודי פאתטי.
במיוחד כשזה בא רק להסוות "זריזות ידיים" בטיעונים, לקחת סקירה להסביר למה אין תוצאות אמיתיות ע"י זה שזה בגלל האוכלוסייה הבריאה עם מע' חיסונית טובה, אבל באוכלוסייה שונה עם מע' חיסונית מוחלשת נראה תוצאה – ואז לקחת את היעילות של האוכלוסייה הבריאה ולהכליל אותה על האוכלוסייה החולה עם מקדם שרירותי – וזאת בלי שום הצדקה, בניגוד לפרקטיקות סבירות, ועוד לטעון שזה מהות המדע, ואם אני מוותר על זה אני צריך לוותר על הציביליזצייה, לא פחות.בכלל, קשה לקרוא את הסקירות של קוקרן ושלא לחוש את הבוז שלהם לרמת המחקר וההוכחות עבור חיסונים לשפעת.
אסיים בהמלצה של קוקרן איך להתייחס לתוצאות האלו:
The review showed that reliable evidence on influenza vaccines is thin but there is evidence of widespread manipulation of conclusions and spurious notoriety of the studies. The content and conclusions of this review should be interpreted in light of this finding.אתרגם את זה:
הראיות מאוד חלשות – אבל זה כנראה רמאות.-
#27 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
בו נחזור על השיטה שלך כמו שפרטתי בתגובה הקודמת ונרחיב אותה.
1. שלא מתאים לך לא נחשב. 2. מה שלא מתאים לך אבל אפשר לתרגם באופן "יצירתית" נחשב לאחר התרגום. 3. מה שמתאים לך נכלל אפילו אם הוא לא אמין בעינך. 4. הסתבכת-תביא טעון לא רלוונטי (תינוקות במקום זקנים) 5. אסור להודות בטעויות או ללמוד מהן (אתה בכלל מסרב ללמוד) 6. לחזור שוב ושוב על טענות "שהוכחת" גם אם הן לא רלוונטיות או לא
נכונות. 7. הגזמות קונספירטיביות.עובר על התגובה שלך, ובמקומות הרלוונטיים נסמן את מספר הכלל בשיטה שלך בתוך [].
…אי אפשר להסיק ולעשות "גנרליזצייה" מניסוי על אנשים עם מע' חיסונית תקינה על
אנשים עם מע' חיסונית מוחלשת…
[6] אתה יכול לחזור על זה כמה פעמים שאתה רוצה, אני מסכים חלקית בלבד וניסיתי להסביר לך מה זה מקדמי ביטחון [5]. בנוסף הבאתי לך מחקר על זקנים[4].
..הדוגמא שלך עם המרחקים לחיפה לא במקום ולא עונה כלל על הנושא זה..[5]סירוב להבין מה זה מקדם ביטחון אפילו שהבאתי אנלוגיה.
…זו פרקטיקה קבועה מתועדת היטב של יצרני התרופות להראות אפקט היכן שאין ע"י
מניפולצייה של האוכלוסייה הנבדקת… הכללה גורפת[7], הסברתי כבר איך מחקרים עצמאיים מאזנים את מחקרי התעשיה [6][5]. ועובדה שאתה מפספס בסקירת קוקריין (למרות שציטטת אותה) מתוך 36 מחקרים 15 מהתעשייה 4 לא הצהירו (קפוץ בבקשה למסקנות) 17 עצמאיים!![1]
אבל בגלל הפחד שלך מהתעשיה אתה זורק הכל לפח[7].
אתה חושב שחוקרי ואנשי התעשיה וילדיהם לא מתחסנים?[7]…אתה מתרץ את העובדה שלסקירה אין תוצאות אמיתיות, מדידות (אישפוזים סיבוכים וכ"ו) כי זו אוכלוסייה בריאה… מה שטענתי זה שהסקירה הספציפית הזאת של קוקריין היא לגבי אוכלוסיה בריאה ולכן לא נמדדה תועלת רבה. אבל היא *כן* רלוונטית לאנשים כמוך. לא הזכרתי תוצאות אמיתיות/אישפוזים[2]
…ואם נעשה את הניסוי על אוכלוסיית המטרה ברור שנראה אפקט – זה סוג מדע שאני לא
אוהב[תירוץ ל1], שאתה יודע מראש מה יהיו תוצאות [אני לא יודע מקסימום יש הערכות 7] אם תעשה את הניסוי. תעשה ניסוי ואז נדבר…
עשו את הניסוי – הבאתי לך את הסקירה הרלוונטי על זקנים[1].…בנוסף הראיתי לך דוגמא, איך הצורה שבה אתה עושה היסקים מתמוטטת[חוסר הבנת מקדמי ביטחון 5]…,
…כשעשו את הניסוי על תינוקות גילו שאין אפקט בכלל (כמו פלסבו) לזה לא התייחסת
כלל…כן התיחסתי[1] והסברתי שהממצא הוא על החיסונים הישנים ושיש 2 סוגים נוספים חדשים.
…שוב[6], לאנשים בריאים לא נמצאו כלל כל תועלת מדידה אמיתית…
[1] פי 2 עד 4 פחות סיכוי לחלות, אבל לצערך תצטרך לחזור לעבודה מהר יותר[6]
Taken alone, the review shows that according to randomised evidence,
inactivated vaccines have a small effect in preventing symptoms
of influenza and getting workers back to work quicker.…ומהווה ביזבוז זמן וכסף…
אז בו נראה, אתה מעדיף לבזבז שבוע במיטה חולה בשפעת (חום,נזלת,שיעול,כאבי שרירים) מאשר להוציא 0 שקלים ומקסימום שעה (כולל תור ונסיעות הלוך חזור)?הטענה שלך…יש תועלת..זקנים (הסבא שלי) ותינוקות…הטענה שלי…שאין לך תוצאות
ישירות לגביהם…[1][6] יש מחקר זקנים.
ואתה יודע מה אני לארג' איתך תחשיב כאילו
החיסון נכשל בכל הילדים ותעשה את החישוב המקורי שלי מחדש, עדיין תחסוך חיים!…בכל המחקרים יש הטייה להראות אפקט[7][5][1][6]… אני שוב צריך לחזור על 17/36 מחקרים עצמאיים?
…אתה בכלל לא יודע בכמה ההטייה וגם בקוקרן לא יודעים, ניתן רק לחשוד…
הסברתי מובהקות מתמטית מקדמי ביטחון אבל [5][1]…וכל אחד צריך להרגיש הצדקה מלאה שכאשר אתה טוען נגד קיום אפקט – חובת ההוכחה על אלו הטוענים שיש אפקט. הם חייבים להראות שאין הטייה[5]…
יפה הוכחנו שיש אפקט עכשיו תורך להוכיח שאין (חובת ההוכחה על טוען הטענה)...הלינק שלך Rivetti 2006 על טיפול והזקנים נכלל בסקירה של קוקרן, ולכן זה יהיה מטעה ומיותר להתייחס עליו בכלל… אוקי סידרת אותי (למרות שחובת ההוכחה עליך) עברתי על רשימת המחקרים הנכללים (לא נורא פונקציית חיפוש על הפי.די.אף) כמובן שהוא לא נכלל [שקר/טעות?].
אפילו אם היה נכלל, למרות שהוא לא
בקריטריונים, אז זה רק בגלל התוצאות על הצוות הרפואי, שהם כן בקריטריונים.
והתוצאות על הזקנים לא יכללו בסקירה כי הם לא בקריטריונים.
כמובן אתה רוצה לזרוק את המסקנות לגבי הזקנים[1]…הדיון על כדאיות החיסונים לחברות התרופות הוא מגוחך ונאיבי[1]. כל מי שעוסק
בתחום מסויים, קבוצה בחברה או חברה[יש עצמאית חזקה של חיסונים בלבד?] כלשהיא שהחיסונים הם הפוקוס שלה, תעשה כל שביכולת להצדיק את הכלכליות שלה ולהראות רווח – בזה תלויים בונוסים והתקדמויות בדרגות וכ"ו…
אתה כמובן מתעלם מזה שמי שקובע את תקציבי המחקר/פיתוח/פירסום/הפצה הם המנהלים הכלליים של החברה, ולא של מחלקת החיסונים,
מבחינה כלכלית אין למנהלים מוטיבציה להשקיע בזה הרבה (כי השוק קטן) ככה שהטיעון[7] שהמניע הוא כלכלי ולכן רוצים לדחוף לנו חיסונים, הוא שגוי.לגבי הטעון שלך על שפעת 2009 (חזירים) הבהלה התחילה מארגון WHO כי השפעת הראתה סימנים מדאיגים והם החליטו ללכת על דרך הזהירות. ברור שגורמים כלכליים יעודדו את קנית החיסון שלהם. אבל מה שמסתבר בסופו של דבר?
זה אחד החיסונים היעילים ביותר נגד שפעת כי הוא מגן גם מפני זנים אחרים (אם אני לא טועה לא שינו אותו מ 2009).
כל ההפחדות מפני מגפת ג'וליאן-ברה נתבדו וכל מי שבכל זאת פיתח ג'וליאן-ברה החלים לחלוטין (ויקיפדיה).
וגם התברר שחיסון נשים בהריון מונע הפלות
http://www.sciencenews.org/view/generic/id/347630/description/Flu_shot_during_pregnancy_is_safe_but_flu_isnt
ולגבי בזבוז כספי המדינה – אין את מי להאשים חוץ מאלה שהעדיפו לא להתחסן כתוצאה מפחד לא מבוסס מדעית.…תסלח לי אבל הגישה הזאת של מין קדוש מעונה, שרק מנסה לשנות לטובה "אנשים כמוני" ולהראות לנו את האור וכ"ו …. זה מייגע ודי פאתטי…
תסלח לי אבל כל השיטה שלך היא מייגעת פאתטית טיפשית ומזיקה לך. ותודה שהוכחת שאני מבזבז את הזמן שלי.…במיוחד כשזה בא רק להסוות "זריזות ידיים" [אתה אוהב מאוד את הביטוי הזה-למה בדיוק אתה מתכוון?] בטיעונים, לקחת סקירה…[קטע מייגע של [1][5]]…ועוד לטעון שזה מהות המדע[מה לעשות ככה עושים הערכת סיכונים 1 5], ואם אני מוותר על זה אני צריך לוותר על הציביליזצייה, לא פחות…
כן, כי ככה בנו את הבניין שאתה נמצא בו כרגע – בלי מדידות מדויקות לגמרי של חוזק (כי בכל זאת יכול להיכנס יותר אוויר בבטון
ופחות מדי מאיזה רכיב, אבל לוקחים מקדמי סיכון), בלי לדעת במדויק מה תהיה חלוקת
המשקל והלחצים בתוך הבניין ברגע שהדיירים יתחילו להכניס חפצים משלהם (כספת כבדה במקום לא צפוי), וישברו קירות.…קשה לקרוא את הסקירות של קוקרן ושלא לחוש את הבוז שלהם[4 "הבוז" כן טיעון מדעי משכנע] לרמת המחקר…אסיים בהמלצה של קוקרן איך להתייחס לתוצאות האלו:The review showed that reliable evidence on influenza vaccines is thin but there is evidence of widespread manipulation of conclusions and spurious notoriety of the studies. The content and conclusions of this review should be interpreted in light of this finding.
אתרגם את זה: הראיות מאוד חלשות – אבל זה כנראה רמאות[2]…
תרגום "יצירתי". גוגל טרנסלייט נותן 12 מילים אנגליות שנרדפות ל"רמאות" אף אחת מהן לא נמצאת כאן. מה שבלבל אותך זה spurious notoriety מוניטין מזויף של המחקרים. (כלומר למחקרי התעשיה יש מוניטין טוב מאשר מה שהם). נכון יש להם ראיות למניפולציות אבל הם לא כותבים זיוף/רמאות. הם מתכוונים שתיקח את המסקנות בע"מ ותיקח מרווח ביטחון (אם הייתה יודע לעשות זאת).לסיום נחזור לסיבה לכל התכתובת הזאת,אתה כתבת "אם תצליח להפתיע עם ראיות משכנעות ליעילות חיסון השפעת שכמה שאני יודע מאוד לא חזקים. זה יהיה מצויין."
עשיתי את זה לגבי האוכלוסיה שלך, של הזקנים, של הנשים בהריון. הנקודה ה"חלשה" היחידה היא חיסון בני פחות משנתיים בחיסון מומת. (זה לא אומר כלום על 2 סוגי חיסונים האחרים). ואמרתי לך שתחשיב אותם כאילו החיסון נכשל עבורם ותעשה את החשבון – עדיין ינצלו הרבה אנשים.כל עוד אתה משתמש בשיטה לעיל, אני לא מצפה שתשנה את דעתך. מה באמת ישנה את דעתך?
מה דעתך על שאר החיסונים?
ושאלת השאלות מאיפה היהירות שאתה מבין יותר טוב מ*כל* האנשים המקצועיים בתחום, שקראו יותר מסקירה אחת או שניים של קוקריין וגם ממש יודעים איך לפרש אותן?
אני כותב כאן לא למענך אלא למען אלה שעוד יקראו כאן את התגובות.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#29 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
מה זה הדבר הזה? איך אתה רוצה שאתייחס לשילשול הזה?
אין לך כלום חשוב לעשות חוץ מלתקוף אותי אישית? הבנתי, אני לא מבין כלום, לא לומד ולאנשים מהסוג שלי אין תקווה ואתה רק מקריב ומקריב בשביל כולנו.
לטענות האמיתיות לעומת זאת לא מצאת רגע להתייחס ברצינות.בוא נתייחס לטיעון המרכזי שלך:
החיסון לשפעת זה טיפול שבעיקרון מערב את המע' החיסונית מעצם טיבעו, לכן זה אפילו לא קצת לגיטימי לקחת תוצאות מאנשים עם מע' חיסונית תקינה, ולהסיק מהם מה יהיו התוצאות בניסוי על אנשים עם מע' חיסונית חלשה. פשוט צריך לעשות את הניסוי.
אני לא יודע איך להסביר לך יותר ברור, החישוב של טווך הטעות במרחקים עובד בגלל שיש לך תאורייה ברורה ומוכחת שמקשרת טעות במהירות לטעות במרחק, שאומרת שמרחק זה מהירות כפול זמן ולכן אם אתה יודע את גבול הטעות שלך במהירות, אתה יכול לחשב גבול עליון לטעות במרחק.
כאן, אין לך תאוריה איך לתרגם תוצאות מאנשים עם מע' חיסונית תקינה לכאלה שלא, לא נתת שום תאורייה או אפילו איזשהו ניפנוף ידיים שממנה אתה יכול לחשב גבול עליון לטעות – ולכן אין לך שום דרך מדעית להסיק את זה ולגזור מקדם בטחון, כל מה שאתה אומר זה נימוקים של גנון – והייתי מעיף אותך מהמעבדה שלי בשתי דקות על דברים כאלה, מהניסיון שלי צורת העבודה הזאת מביאה רק לטעויות.פרפראות:
1. מחקרים עצמאיים סובלים מהטייה להראות אפקט, הטיית פרסום למשל ואחרות, זה בעייה רצינית וידועה, ואמורה להיות ידועה לכל ספקן שפותח מחקר לקריאה, לכן מחקרים עצמאיים לא מאזנים את מחקרי התעשייה אלא שההטייה שם היא לא מכוונת ולכן אפשר להניח נמוכה יותר.2. Rivetti 2006 הוא רפרנס בסקירה של קוקרן שעליה דיברנו על הטיפול בזקנים.
3. החישוב שלך לגבי הכדאיות לבן אדם בריא היא לא נכונה, מה עדיף לבזבז זמן במיטה או לעשות חיסון אתה שואל , טוב, מה שאתה לא משקלל זה שלפי הראיות – שהן הרבה יותר אופטימיות מהמציאות – ואולי בכלל רק הטייה (לפי קוקרן) זה הסיכוי שלך באופן אישי שהחיסון יציל אותך מכמה ימים של מחלה – הוא 1%, זאת אומרת שתשקיע בממוצע בלהתחסן כל שנה במשך כל 100 שנותיך, תורים, חנייה, תשלום (חינם רק לילדים) סיכוי נמוך למחלות עצבים חמורות (ג'ילאן ברה), נרקולפסייה וכ"ו וזה יחסוך לך 3-4 ימי מחלה במשך כל החיים שלך…כל 100 שנותיך, וזה לא ימנע שום סיבוכים או אישפוזים – שכל אחד יעשה חישוב בעצמו – החישוב שלך, מטעה ומוזר.
4. כלכלה, העובדה היא שמשקעים כסף ומייצרים מחקרים מוטים בצורה חמורה (קוקרן), לכן מה שאמרת אין לו אחיזה במציאות.
5. ביזבוז, הביזבוז הוא לא בגלל הציבור אלא כי לא הייתה מגיפה, והטענה זה לא אם הייתה או לא הייתה מגיפה, שיודעים את זה בדיעבד, אלא שהאנשים שהפיצו את הפאניקה הרוויחו מזה באופן אישי בגלל קשריהם לתעשייה, לכן אדם נאיבי אולי יאמר שהם ביטאו רק את דעותיהם האובייקטיביות, אבל למשל דארווין אמר:
"It may be said there exists no limit to the blindness of interest and selfish habit."6. בבניית בניין חושבו ערכי השגיאה והטולרנסים המקסימאליים כי יש תאורייה בדוקה ומוכחת איך לתרגם טולראנסים בייצור והרכב חומרים לחוזק בניין, וכך נגזרו מקדמי הביטחון – ולך אין כזה ובטח שלא הצגת כלום, זה נקרא cargo cult, אתה עושה את התנועות כמו המדענים, מדבר כמו מדענים – רק אין לך את המהות של המדע, שלא מאפשר להמציא מקדמים מהאוויר.
7. אני אוהב את הביטוי "זריזות ידים", זה בעייה? נראה לי שאתה ממש שונא הכל אצלי, ככה לא נפתח יחסים.
8. לא הוכחת כלום לגבי אף אחד, בטח לא זקנים, הבאת סקירה אחת של שני RCT קטנים ועם observational אחד:
We searched 11 electronic databases in any language and identified two cluster-randomised controlled trials with moderate risk of bias and" one cohort study at high risk of bias that addressed our questions."הנה לעומת זאת קוקרן גדול על אותו נושא:
http://summaries.cochrane.org/CD004876/vaccines-for-preventing-seasonal-influenza-and-its-complications-in-people-aged-65-or-olderאני אביא פה את כל הסיכום כולו למנוע חשש של בחירה מוטה:
Influenza vaccination of elderly individuals is recommended worldwide as people aged 65 and older are at a higher risk of complications, hospitalisations and deaths from influenza. This review looked at evidence from experimental and non-experimental studies carried out over 40 years of influenza vaccination. We included 75 studies. These were grouped first according to study design and then the setting (community or long-term care facilities). The results are mostly based on non-experimental (observational) studies, which are at greater risk of bias, as not many good quality trials were available. Trivalent inactivated vaccines are the most commonly used influenza vaccines. Due to the poor quality of the available evidence, any conclusions regarding the effects of influenza vaccines for people aged 65 years or older cannot be drawn. The public health safety profile of the vaccines appears to be acceptable.
שים לב:
"any conclusions regarding the effects of influenza vaccines for people aged 65 years or older cannot be drawn"אני שוב אתרגם "יצירתית":
אין שום ראיות, ויש חשש להטייה – לכו לעשות ניסויים.9. אחזור שוב על הדעה של קוקרן על רמת ההוכחות לחיסון השפעת לאנשים בריאים, אתה יכול יכול להתמם כמה שבא לך על הניסוח, האם זה האשמה ישירה ברמאות או הטייה חמורה אך אולי לא מודעת, אני חושב שבאמת שזה סתם קטנוניות, הסנטימנט שלהם על "המחקר" די ברור -ועל ה"ראיות הללו אתה בונה את המגדלים שלך:
The review showed that reliable evidence on influenza vaccines is thin but there is evidence of widespread manipulation of conclusions and spurious notoriety of the studies. The content and conclusions of this review should be interpreted in light of this finding." reliable evidence on influenza vaccines is thin" – מה זה "thin"?, אולי אני קונספירטיבי אבל אם אתה לא מרגיש את הבוז הנוטף, אז יש לנו בעייה.
" there is evidence of widespread manipulation of conclusions and spurious notoriety of the studies." – רמאות?
"conclusions of this review should be interpreted in light of this findings" – נראה שאתה צריך להפנים את זה, ולא להתעלם מזה ולהתבסס על ה findings הללו ולבנות עליהם מגדלים באוויר.נב:
עוד סקירה של קוקרן, עוד אוכלסייה שלא נהנית מהחיסון:
http://summaries.cochrane.org/CD001753/vaccines-for-preventing-influenza-in-people-with-cystic-fibrosisVaccination does result in an immune system response to the types of influenza used in the vaccine. However, this response may not result in protection against influenza infection or lung damage. There were a high number of adverse events, but none were serious or persistent. There is no evidence to show if regular influenza vaccine benefits people with cystic fibrosis.
"There were a high number of adverse events, but none were serious or persistent"
"There is no evidence to show if regular influenza vaccine benefits people with cystic fibrosis"-
#30 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
איך אני רוצה שתתיחס לזה-תגיב לעניין, תפריך את מה שאני אומר עם הוכחות שאתה לא מתנהג ככה. אבל כרגיל תפעיל כלל [1] ולא תתיחס למה שלא מתאים לך.
לאיזה טענות "אמיתיות" לא התייחסתי (כנראה בזבזתי את כל הזמן על כל הטענות הלא "אמיתיות" שלך) ?
נוסיף כלל 8 הצהרות ללא הוכחותעכשיו מגיע סיפור ארוך שמקשר בין מהירות זמן ומרחק (מסתבר שטעיתי משהו בכל זאת למדת ביסודי ואתה מתגאה בזה), וואו כנראה שאתה פשוט לא קורא מה שאני כותב, לא הזכרתי זמן או מהירות. הסברתי למה מדידת מרחק היא לא מדויקת (כי זה תלוי בדרך שתבחר – uאפילו באותה דרך עצמה יש מי שינסה לעקוף ויזגזג כל הזמן). אפילו אם ננסה לקבל את הטיעון שלך אתה כותב "אם אתה יודע את גבול הטעות שלך במהירות, אתה יכול לחשב
גבול עליון לטעות במרחק".
אז זהו שאתה לא יודע את גבול הטעות במהירות – מאיפה לך לדעת? (אופס.. אתה עלול להודות שאתה משתמש בהערכות "שרירותיות") מהירות ממוצעת זה אחד הדברים הקשים למדידה אם אתה יודע רק את הזמן ולא את המרחק. שלא נדבר על מדידת סטית השעון במהירויות שונות. – לעומת זאת מספר החולים זה כמות יותר פשוטה למדידה.עכשיו לטענות הממוחזרות שלך שאי אפשר לחשב כלום כי לא יודעים כלום[7]
לפי
http://en.wikipedia.org/wiki/World_demographics
66% מהאוכלוסיה היא בגילאים 15-64 בדיוק כמו בסקירה אז אפשר להניח שהם זוכים ל 50% הגנה. שאר 34% מהאוכלוסיה אין לנו נתון, אז נניח שהם זוכים ל 0% (או שזה גבוה מדי בשבילך?) עכשיו אפשר לחשב את ההגנה של כל האוכלוסיה נקבל 33% כשידוע לנו שאחת מהנחות היסוד שלנו נמוכה בצורה מוגזמת (0% הגנה למי שלא במחקר) – אם כך האחוז האמיתי יותר גובה מ 33%.
כמה יותר גבוה? תחזור על החישוב עם הגנה של 75% כדי לקבל מושג-למרות שגם אחוז ההגנה החדש שתקבל יהיה נמוך מדי כי עדיין אתה לוקח 0% לשאר האוכלוסיה.
(אם החישוב לא ברור, ניקח לדוגמה שאוכלוסית העולם היא 100 איש. מתוכם ל 66 יש הגנה של 50%, כלומר 33 מהם לא ידבקו במקרה של שפעת. עכשיו נסתכל על כלל האוכלוסיה ונראה שרק 33 מתוך ה 100 מוגנים משפעת 33/100=33%)
אני מקווה שבזה סגרנו את הנושא של מה זאת הערכה ואיך מבצעים אותה כשאין נתונים.
בשביל הסבר יותר פשוט מזה אצטרך בדידים, ואין לי בדידים.
כן, אני יודע שתקפוץ ותמצא "טעויות" בחישוב, אז קדימה, עכשיו כשאתה אמור לדעת איך עושים הערכות בהעדר נתונים, תפעיל את מה שלמדת ותשפר את ההערכה – ואל תיקח רק "טעויות" לכיוון מסויים. [1]
נחזור לחישוב שבצעתי בתחילת נקבל הצלת חיים שנתית בארה"ב של בין 8,250 ל 12,313 איש.
תוך שאנו יודעים שזה נמוך בהרבה מהערך המדויק.האמת עכשיו אני סקרן – באיזו מעבדה אתה עובד? מה ההשכלה שלך (מעבר ליסודי)?
ולמה אתה חושב שהייתי רוצה לעבוד אצלך במעבדה עם מה שהוכחת עד עכשיו על עצמך?1. הכללות קונספירטיביות הסותרות את המציאות, למה שמחקרים עצמאיים ירצו להראות אפקט? ואיך הם נכשלו בלעשות זאת ביעילות חיסון על תינוקות וחולי CF וכל שאר המקרים שהתוצאות היו שליליות?[7]
2.האמת אני לא יודע מה אתה רוצה, הציטוט המדויק שלך היה "הלינק שלך Rivetti 2006 על טיפול והזקנים נכלל בסקירה של קוקרן, ולכן זה יהיה מטעה ומיותר להתייחס עליו בכלל."
א. זה לא הגיוני שהוא יכנס לסקירה כי הוא לא מדבר על הגילאים הנכונים
ב. יש לי את 119 העמודים של ה PDF
Vaccines for preventing influenza in healthy adults (Review) 2010
הוא לא מופיע שם – אם יש לך גירסה אחרת תגיד לי איפה לראות את זה [8] ו/או צרף לינק/תצלום מסך/הצהרת עו"ד.
ג. מה ההגיון בכך שאם הוא כבר מופיע בסקירה אסור לדבר עליו (מה הוא מועדון קרב?)
באותה מידה אני יכול לאסוף מכל מדינה בארה"ב מחקר שקובע מה תוחלת החיים במדינה. ולהגיש לך את הסיכום הסטטיסטי המשוקלל. ואז תבקש רק את תוחלת החיים של אלסקה. כשאני אביא לך את המחקר מאלסקה תגיד "לא, זה כבר נכלל בסיכום"..3. אתגר, עשית חישוב מתמטי הגעת למסקנה אבסורדית – פעם ב 100 שנה תחלה בשפעת.
תמצא את הטעות שלך. (רמז יש לך בעיה עם סטטיסטיקה ולא קראת את התגובה הראשונה שלי שכתבתי עוד לפני שכתבת את התגובות שלך).
אהבתי את המושג שלך "Cargo cult" זה בדיוק מה שאתה עושה מנופף בחישוב פשוט מבלי שתיהיה לך הראיה המתמטית או אפילו ביקורת עצמית. באותה מידה צא לשדה הקרוב ותנופף עם 2 פנסים אולי זה יביא לך מטוס.
אם אצלך החיסון חינם *רק* לילדים תעבור קופ"ח. תסמונת גיאן-בארה תקרא מה הסיכוי שייגרם מהחיסון לעומת שייגרם מהשפעת+סיכוי להבריא לגמרי, כנ"ל לגבי כל שאר תופעות הלוואי.4.כלכלה הכל כלכלה? אז איך הגענו למצב בו ממשלות, ארגונים, וחברות מסחריות מבזבזים מילארדים כל שנה על עזרה לנזקקים ללא תמורה? (בעיקר באפריקה, שם כל מה שאתה צריך זה לקנות את נשיא המדינה ואתה יכול לעשות שם מה שבראש שלך,למה לבזבז כסף על המקומיים,
שימותו כבר ברעב ובמחלות ממילא תביא עובדים מקצועיים מהודו) [7]. וכרגיל אתה שופך את המים עם התינוק, קוקריין אמרו "מניפולציות" הם העריכו עד כמה הן חמורות
(ויקיפדיה מובהקות-זהירות מתמטיקה) וע"פ זה הם נתנו את ההערכה של 50-75% הגנה. אתה כמובן לא סומך על המתמטיקה שלהם-כי אתה יודע יותר טוב.
אהה כן בסוף הסקירה (יש לך את ה PDF?) יש ביקורת עמיתים על הסקירה, הטענה העיקרית שם שהם מגזימים בהערכת המניפולציות במחקרים (ולא רק אנשי התעשייה אומרים זאת). אבל בטח תשתמש ב [1]5. מה שכואב לך זה שהרווחו מהפניקה, מה שלי כואב זה שאנשים הם לא רציונליים, גם לא התחסנו וגם לא ניהלו את המשבר כמו שצריך.
6. ההבדלים הגדולים בין הנדסת בניין לביולוגיה: "יש תאורייה בדוקה ומוכחת איך לתרגם טולראנסים בייצור והרכב חומרים לחוזק בניין, וכך נגזרו מקדמי הביטחון"
גם בביולוגיה יש תאוריה בדוקה ומוכחת עוד מזמנו של פסטר.
שעל פיה אפשר לעשות חישובי בטיחות.
בנוסף תאוריה זה לא הוקוס פוקוס, כשיש חומר חדש או שיטה חדשה אתה לא סומך רק על התאוריה, צריך לעשות בדיקות פיזית רציניות (אחרת יש לך פל-קל) בדיוק כמו שעושים בביולוגיה.7. בקשתי הבהרה למה אתה חושב שאתה מתכוון קיבלתי [1]
8. סוף סוף קרן אור באפלה, אתה עונה לעניין מביא מחקר רלוונטי, יש עוד תיקווה למין האנושי. ועכשיו נפעיל את כלל [1] שלך ונתעלם. מה יש רק לך מותר?
9. אתה בונה מגדלים על "בוז" אני בונה על כך שקוקריין יודעים מתמטיקה יותר טוב ממך.
נ.ב. עוד סקירת קוקריין – מה יש, מאז הסקירה על תינוקות לא היה לנו משהו לא רלוונטי, אז בו נוסיף עוד אחד להסחת הדעת משאר הכישלונות שלך.[4]
בסעיף 8 שלך העפת סקירה אחרת (על הזקנים) בגלל מספר נמוך של משתתפים, כאן זה לא מפריע לך [3].הפעם ניסיתי לצמצם את השימוש שלי בציטוט הכלל הרלוונטי בשיטה שלך[] כי זה מעליב, אבל אין מה לעשות, אתה מודע מראש מה הכשל שאני הולך לצטט ובכל זאת משתמש בו.
עכשיו ברצינות, אתה באמת חושב שעלית כאן על איזה ממצא, שכל קובעי המדיניות, החוקרים והרופאים לא עלו עליו? ובכל זאת מתחסנים ומחסנים את ילדיהם? כמה יהיר בן-אדם יכול להיות?
כמו שכתבתי בתגובתי הראשונה (שכנראה לא קראת אותה)
אם יש לך כאב שיניים אל תתייעץ עם פרוקטולוג, נכון גם הוא רופא אבל זאת לא ההתמחות שלו.
אם לא הבנת את האנלוגיה אם יש לך בעיה עם חיסונים תשאל איש מקצוע שעוסק בזה, יש לך רופא משפחה ויש פורומים ברשת עם מומחים (אולי תעדיף את הפורום בתפוז – שם אין מומחים אבל יש אנשי אג'נדה 21, תקרא מה קרה לה אחרי שנות ה 90'
http://rationalwiki.org/wiki/Agenda_21')-
#31 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
בן אדם אתה מתבדר,
המון רטוריקה בלי תכלס.להגיד שאמרתי שאי אפשר לדעת כלום כי אי אפשר לחשב כלום זה מגוחך וסתם איש קש – אתה מעוניין לדרדר את הדיון עוד?
הדוגמאות, למשל חישובי מרחק הן דוגמאות, אתה מבין את הקונספט של דוגמאות? שזה לא צריך להיות בדיוק אותו דבר בכל פרט, זה רק אמור להדגיש נקודה מסויימת? ובכן זה נכון שקשה לחשב מהירות ממוצעת וכ"ו אבל גבול עליון לטעות ניתן לחשב וידוע איך, ולכן יש לך תחומי טעות ידועים (error bars) זה דבר בסיסי במדע, אתה לעומת זאת לא הצגת איך אתה עושה עושה את זה.
בוא רגע תרגע עם הרטוריקה ותציג לנו מהי הנוסחא שלך לתרגם אפקט של חיסוני שפעת מנתונים על אנשים עם מע' חיסונית חזקה לכאלו שלא. לפי מה שאתה כותב התאורייה ידועה היטב מפסטר, בוא תציג את זה.
תשמע אולי זה סתם אי הבנה קטנה, תראה איך חישבת את מקדם הביטחון וגבול עליון לטעות – ונהייה בסדר, תוכל אפילו לעבוד אצלי.בוא נראה ממה שכתבתה מה היה התהליך המדעי והחישובים התאורטיים שעשית, אני מקווה שאצליח להבין את השיקולים התאורטיים המורכבים ולעקוב אחריך, עם היכולות המוגבלות שלי:
יוטיוב כותב:
בדיוק האוכלוסיה *שלא* נסקרת לפי עקרון ההכללה של הסקירה.
Selection criteria: …healthy individuals aged 16 to 65 years…
אז לא פלא שאין הרבה תועלת בחיסון..
…
לגבי יעילות חיסון השפעת, הערכת קוקריין מדברת על 50-75%, ניקח 50%.ואוו, ממש הרשמת אותי עם היכולות המדעיות שלך, "ניקח 50%", נראה שזה סוג של הסקה מדעית שלא מספיק מוערכת במדע, אני משוכנע שהמשפט יחרט בהיסטורייה של המדע, עוד רבות יסופר, ויושר על זה, מה הייתה הדקה?
למה רק חמישים בוא ניקח 17.3% או PI אחוזים, חכה, חכה, הנובל בדרך.
אני אדגיש שוב, הנתונים הם לגבי אוכלוסייה שונה לחלוטין, בדיוק כמו שכתבת, כאשר עצם ההבדל בין האוכלוסיות הוא עצם העניין.
וההסקה שלך, ש"ברור שאין תועלת בחיסון" מה שאומר שאם נעשה את הניסוי אחרת, ברור שיהיה תועלת – זה אנטי מדע. במדע אתה עושה ניסויים, ולא מחליט מה יהיו התוצאות שלהם.אתה כותב:
"נחזור לחישוב שבצעתי בתחילת נקבל הצלת חיים שנתית בארה"ב של בין 8,250 ל 12,313 איש."
שוב, כל רצף ההסקות שלך הוא מגוחך, אתה עשית ניסויי, ולא קיבלת תוצאות (כתבת: "אז לא פלא שאין הרבה תועלת בחיסון") ואז לפי ההנחה שלך שאם היית עושה את הניסוי אחרת בוודאי שיהיו תוצאות, קבעת שרירותית שכבר הצלת 12K אנשים – חכה, הנובל עוד בדרך, אנחנו עובדים על הנובל שלך ב3 משמרות, רק סבלנות.לא שאני חייב לך משהו, אבל אני מהנדס אלק' ותקשורת וותיק מאוד, ובמעבדה שלי היית מת לעבוד.
סעיפים:
1. קונספירטביות? ההטייה הזו ידועה היטב ומוכחת, למה בדיוק אתה לא מסכים? תהייה ספציפי, שיש ההטייה של פרסום? מחקרים שליליים לא מתפרסמים, ומטים את הסקירות? מסכים? זה קונספירצייה? זה שאחוז נכבד מהמחקרים לא ניתנים לשיחזור, כי איך שקיבלו תוצאה "טובה" עוצרים את הניסויי ורצים לפרסם? מסכים? זה הקונספירצייה? זה שיש רמאות ישירה להראות אפקט ולהתפרסם? מסכים? זה הקונספירצייה?
כל זה מתועד היטב, תגיד שאתה לא מסכים ואני אביא לך אין סוף דוגמאות.
זה גם א' ב' של ספקנות וקריאת ספרות, לדעת ולהיות מודע להטייה הזאת.2. הסקירה על צוות רפואי בטיפול בזקנים, נתתי את הלינק לזה קודם, ודיברנו עליו.
ההיגיון של לא לדבר עליו אם הוא מופיע בסקירה, כי זה cherry picking צריך להתייחס לסקירה שסוקרת את כל הספרות ולא לבחור את האחד שמראה את התוצאות ה"טובות" – ככב נוצרת ההטייה.3. אין לזה קשר לסטיסטיקה, בוא נעשה את זה עם בדידם ולאט.
רוב תסמיני השפעת אינם שפעת, ועליהם לא משפיע החיסון.
2% של אנשים שלא חוסנו פיתחו שפעת במהלך העונה (זה ההנחה היחידה כאן כי חלק מהמחקרים לתקופות יותר קצרות)
1% מהמחוסנים קיבלו שפעת.
ז"א במקום 1 ל50 עונות תקבל אחת 100.
אלו התוצאות – זה די עלוב.
וכמובן חייבים להיזכר באזהרה של המחברים: זה כנראה הרבה יותר אופטימי מהמציאות.4. מה הקשר בין תחילת הסעיף לסופו? מה אכפת לי מדעותיהם הפרטיות של האנשים, האם אני צריך לתת משקל גדול יותר לנתונים או לחוסר ביכולת של אנשים שיש להם דעות קבועות לקבל את הנתונים, אלו הנתונים. אני מהניסיון שלי למדתי להצמד לנתונים ולהשתדל לא להכניס את ההטייה שלי.
5. בטח שכואב לי שכספי ציבור הופנו לכוון לא נכון בגלל הפצת פאניקה בלתי מוצדקת ע"י אינטרסנטים שמתחזים למדענים – שהרוויחו מזה באופן אישי, אם למשל חלקיק מהכסף הזה היה מופנה לגדר הפרדה ליד היישוב שלנו, השכן שלי היה חי. כסף זה חיי אדם.
בהתחשב בראיות ותועלת הצפויה מהחיסון – אתה לא נוהג ברציונאליות, הציבור בסדר.
ההיסטורייה מלאה בחוכמולוגים כמוך שחושבים שחייבים לחנך את הציבור ולהפוך אותו ליותר ראציונאלי ומדעי, על סמך כמעט 0 ראיות- בדיעבד רוב ה"חוכמות" האלו התבררו כאסונות, מהיוג'ניקס, ועד תזונה נמוכה בשומנים.6. שוב, תראה איך הפעלת את התאורייה מימי פסטר וחישבת. מה אני צריך להבין? שכשכתבת "ניקח 50%" פשוט התחשבת בהדיוטות כמוני ופישטת את התאורייה והמדע כדי שאני יוכל לעקוב אחרי קו המחשבה שלך?
7. הביטוי ידוע ושגור, התכוונתי שאתה תוקף כדי להסיט תשומת לב מ"ההוקוס פוקוס".
8. למה שתתעלם? אתה רוצה לברר את האמת או רק להתחפר בעמדה שלך? זו סקירה גדולה וממצה של הראיות – והמסקנות שלה מפריכות את כל מה שאמרת.
9. טוב, מה אתה רוצה שאגיד על זה? זה לא רק הסקירה הזו, כל הסקירות של קוקרן (דנו פה ב 4) משרטטות תמונה שלא ניתנת להכחשה של איכות וחוזק הראיות של חיסון השפעת, לדעתי להיתמם ו"לא להבין" את מה שכתוב באופן די ברור זה פשוט התנתקות מהמציאות והתחפרות הולכת וגוברת בעולם דימיוני, שבו פתרנו את בעיית השפעת.
הנזק לדעתי בעמדה כזאת הוא כפול, בדומה למצב כשמפלילים אדם חף מפשע ברצח, זה לא רק שאדם חף מפשע יושב בכלא אלא שהרוצח מהלך חופשי. באנלוגייה, זה לא רק שהטיפול שאנחנו מקבלים אינו יעיל, אלא שאיש לא מחפש אחרי טיפול יעיל יותר, כי בגלל הדיסאינפורמצייה לגבי היעילות יש תחושה שהנושא סגור, וקשה לגייס כסף וטאלנטים למחקר.מה זאת אומרת, עליתי פה על ממצא? אני חיברתי את הסקירות? זה שהראיות חלשות ידוע היטב ונדון בהרחבה, אתה אולי לא שמעת….לפעמים קשה לשמוע דעות שלא מסתדרות עם ההטייה שלך. הנה ראיון ב Time עם אחד ממחברי המחקר (הוא הרבה יותר ברור פה כי זה לא מסמך רשמי ייצוגי):
http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1967306,00.htmlהנה איך הם מסכמים את הממצאים, בדיוק איך שאני סיכמתי (זה לא היה קשה – זה מה שכתוב)
Jefferson and colleagues have published several systematic reviews of existing studies on the efficacy of influenza vaccines. Weighing the data, they conclude that there is insufficient evidence to indicate that flu vaccines reduce infection rates or mortality, even in the elderly."Weighing the data, they conclude that there is insufficient evidence to indicate that flu vaccines reduce infection rates"
"even in the elderly"כאן הוא בדיוק מסכים עם הסנטימנט שלי, שאני מנסה להסביר לך, א. אין ראיות, ב. אי אפשר לקפוץ למסקנות, ג. צריך לעשות ניסויים:
This is not to say that these and other studies, taken together, suggest that vaccines don't work for the elderly. The answer is a question mark. We don't know what protection, if any, vaccines offer. I don't think that's a bad thing. Uncertainty is the motor of science. We need large studies to find out."We don't know what protection"
"Uncertainty is the motor of science."
"We need large studies to find ou"הנה פה הוא מדבר איך הפרספצייה של יעילות החיסון נוצרת (כן, אני מסתכל עליך):
Why do you think your reviews have not filtered down to policymakers?
In a separate study we looked at the science that policymakers use, and it's disturbing how large the gap is between policy and evidence. We looked at the World Health Organization, CDC and U.K., Australian and German authorities — they have what it is called a "citation bias." They cite some studies that support vaccines, but other studies that find no effect are left out. Most importantly, there is no critical appraisal of the methods. [Cochrane reviewers examine the methodology of all studies they include in their systematic reviews.] It's disturbing. I think with influenza there's a feeling in governments that "we have to do something." Well, you can do something: you can better promote cheap public health measures such as hand-washing.Do you have trouble getting people to believe you?
There's no way that the Cochrane Collaboration can compete with governments. It's David vs. Goliath. When Obama promotes vaccines, I have no chance. I can't take on Obama.בדיוק ההמלצה שלי:
So what would you recommend that people who are over 65 do to protect themselves from flu?
If they want to base it on good evidence, they should wash their hands. I would also encourage them to write to their Congressman or Senator, asking them to put pressure on the U.S. government to run a proper trial and get an answer to whether these vaccines actually work.זה דברים די ידועים (למי שמתעניין) מה אתה חושב שהמצאתי את זה או משהו? קוקרן סיכמו את הידע האנושי הטוב ביותר שקיים על נושא חיסוני שפעת, הם עשו את זה לפי סטנדרט מדעי של ארגון קוקרן שנחשב למחמיר ביותר, והם כתבו את דעתם בצורה הבוטה ביותר האפשרית למאמר מדעי – אותך זה בכלל לא מעניין, נתקע לך איזה ג'וק בראש שאפשר לקחת איזה מספר שבא לך ממחקר על אוכלוסייה אחת ולהשליך על אחרת שהיא עקרונית שונה – להכריז על ניצחון, ועל שאר האנשים כטיפשים.
אני מציע לך לא לקרוא בפורום בתפוז, אלא את המחקר עצמו, לא להיתמם, להיות ישר עם הראיות – ושלום על ישראל.
בקיצור, אם תרגע, תנגב את הקצף מהפה תקרא שוב את הסקירות והראיות – אני בטוח שתבין.
-
#32 נכתב על ידי אלי לפני 11 שנים
עכשיו, כששמענו ישירות מפי הסוס בשפה ברורה ולא משתמעת לשתי פנים, ושזה ברור כשמש שהאינטרפרטצייה שלי של מהות הראיות והמסקנות הייתה נכונה, ושעם כבר, לא הייתי מספיק בוטה, ושלך פשוט הזויה, cherry-picked ופסאודו-מדעית, (הוא מכנה אותה disturbing) שההטייה לכוון הפגנת אפקט קיימת ואמיתית, וכמובן שעם הבדידים שלי הצלחתי להבין את זה לא רע (זה לא חכמה, זה ברור לגמרי אם אין לך הטייה) האם נשמע איזושהי התנצלות?
אני אחזור על זה שוב, אין ראיות לתועלת לשום אוכלוסייה – זאת האינטרפרטצייה הנכונה שהמחברים התכוונו אליה ונובעת ישירות מהראיות, וזאת על אף המניפולציות השקופות להראות אפקט. ושבמזגרת מגבלות הפורמט המחברים שתמשו בכל ביטוי מבזה שיכול להיות כדי לשים מראה לקהילת האפידימיולוגים ומנהלי בריאות הציבור בתחום חיסוני השפעת על מנת לעזור להם להתעשת ולהתחיל לעשות מדע אמיתי.
את האמת בהתחלה לא התייחסתי ברצינות למה שכתבת, ועניתי כלאחר יד, כי חשבתי זה עוד איזה פאנאט שלא יכול לעמוד בגבורה כאשר עובדות מכוערות משמידות תאורייה יפהפיה, אבל אני חייב לומר שהרבה זמן לא ראיתי הגנה עיקשת כל כך של עמדות כל כך מגוחכות, תוך המצאת "מתודולוגיות" מדעיות והכחשת עובדות ידועות ומוכחות על ימין ועל שמאל.
ממרום גילי ואחרי שעברתי את זה אין ספור פעמים, אני יכול לומר שזה חוויה מחשלת כשאתה נאלץ להפרד מתאורייה אהובה בלית ברירה כאשר היא מתנגשת עם הראיות- זה יעשה אותך ספקן ומדען טוב יותר.
בגלל ההתעניינות הכמעט כפייתית שלי במחקר על בריאות הציבור ותזונה, שמשמעותה שאני קורא כפייתית מאמרים סקירות וכתבות היה די ברור לי, וחשבתי שזה common knowledge שהתועלת מחיסוני השפעת היא חסרת כל ראיות אמיתיות ושזה הדעה המדעית הסבירה (אצל מדענים בתחום, מנהלי בריאות הציבור והרבה רופאים לא בקטגוריה הזו), מתברר שיש אנשים שלא מודעים לזה, אני מציע לא להפוך את זה לקריאת קרב במלחמה נגד anti vaxxers כי א. זה גול עצמי. וב. שזה אנטי מדעי להחזיק בדעות קבועות וזה לא מתאים לספקנים.
מע' החיסון היא ג'אדגט אבולוציוני וזה הגיוני לחלוטין שהיא תהיה יעילה במקרים מסויימים ולא באחרים, למעשה זה ברור כשמש, common cold virus תוקף כל הזמן לפעמים כמה פעמים בעונה- והמערכת החיסונית נראה שלא יעילה כנגדו ולא "לומדת" אותו (ככל הנראה). כך יכול להיות גם עבור נגיפי השפעת במידה זו או אחרת – זאת לא עמדה אנטי מדעית, אלא סבירה בהחלט.אם נקפל את הרקורסייה ונחזור לאותה אחות שפוטרה – בהתאם למידע המדעי הטוב ביותר שיש לנו, היא צודקת וביה"ח (וחברי הפאנל של ספק סביר) מתעמרים בה שלא בצדק.
-
#33 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
אם מישהו עדיין חושב שהבעיות עם חיסון השפעת והוכחת יעילותו זה איזה המצאה שלי כמו שיוטיוב כתב – ושפתרנו את נושא השפעת, "אם רק הציבור ינהג באופן ראציונאלי", הנה ד"וח מאוד ממצה של (CIDRAP (Center for Infectious Disease Research and Policy, University of Minesota
אני חושב בגלל שזה ד"וח והסטנדרטים פחות ברורים והוא לא peer-reviewed , בנוסף הוא נערך בהשתתפות התעשייה וגורמים נוספים, כך שבוודאי ישנה הטייה פוליטית, ודאגה שהאינטרסים של הממשל והתעשייה לא ייפגע מדי, (הם רוצים שיתוף פעולה לפיתוח חיסון חדש) הנה הם כותבים כאן לגבי מי ייעץ:
They included senior leadership from all five manufacturers of US-licensed influenza vaccines and five promising
manufacturers who are using new approaches to influenza vaccines, as well as senior science and policy leaders from the US government.There were 32 experts in these fields in attendance at this working group meeting, including the chairs of all four
committees that advise the US government on influenza vaccine licensing and use.ולכן אני מחשיב אותו משמעותית כראייה פחותה (lesser-evidence) מאשר קוקרן, ובכל זאת הוא מעניין, וכדאי לקרוא את התקציר.
הנה התקציר למקבלי החלטות:
http://www.cidrap.umn.edu/cidrap/files/82/ccivi_rpt_exec_summary.pdfהם כותבים לגבי רוחב היריעה של הד"וח, ושהוא די מרשים:
For example, we reviewed in detail more than 12,000 articles, documents, transcripts, and notes dating back to 1936. The review included such material as all peer-reviewed literature on influenza vaccines indexed in PubMed from 1936 to April 2012; all documents available for public review from the Commission on Influenza, Armed Forces Epidemiological Board (1941-1973); US Surgeon General’s influenza vaccine recommendations (1957-1964); all ACIP statements (1964-2012) and meeting records (1997-2012); ClinicalTrials.gov (1999-June 2012); the Cochrane Collaboration influenza vaccine reviews (10); and many hundreds of documents from the US government, foreign governments, international public health organizations like the World Health Organization, and non-governmental agencies. We also interviewed and in some instances had briefings with 88 experts in influenza vaccine research, development, and use; many were consulted numerous times.
הממצאים הכמותיים:
We reviewed all studies that evaluated influenza
vaccine efficacy and effectiveness published from 1967
to 2012 and summarized those that used rigorous
methodology and had specific infection outcome end
points. For TIV, results demonstrated:
(1) evidence of moderate protection (pooled estimate of 59%) for healthy adults 18 to 64 years of age,
(2) inconsistent evidence of protection in children age 2 to 17 years, and
(3) a paucity of evidence for protection in adults 65 years of age and older.
For LAIV, results demonstrated:
(1) evidence of high protection (pooled estimate of 83%) for young children 6 months to 7 years of age,
(2) inconsistent evidence of protection in adults 60 years of age and older, and
(3) a lack of evidence for protection in individuals between 8 and 59 years of ageTIV – trivalent inactivated influenza vaccine.
LAIV – Live-Attenuated influenza vaccine.וזה חלק מהמסקנות והתבטאויות היותר מעניינות לדעתי:
In short, we found that current influenza vaccine protection is substantially lower than for most routinely recommended vaccines and is suboptimal.
But we can no longer accept the status quo regarding vaccine research and development.
A major barrier to the development of gamechanging influenza vaccines is the perception that current vaccines are already highly effective in preventing influenza infection
. Evidence for consistent high-level protection is elusive for the present generation of vaccines, especially in individuals at risk of medical complications or those 65 years old or older.
רמת המחקר, בנושא מזעזעת ( suboptimal באמריקאית), הרעיון שהחיסונים יעילים נובעים ממחקרים "מוטים" היטב לכוון מסויים:
Indeed, hundreds of influenza vaccine efficacy and effectiveness studies have been conducted since the 1940s, and vaccine efficacy in healthy adults of 70% to 90% is frequently cited. However, the preponderance of the available influenza vaccine efficacy and effectiveness data is derived from studies with suboptimal methodology, poorly defined end points, or end points not proven to be associated with influenza infection. Studies using optimal methodology have not found the level of protection often attributed to the current vaccines.ההמלצות לחיסונים לכלל האוכלוסייה – הם חסרי בסיס, ומוצדקים ע"י קריאה מוטית (ולא מקרית) של הראיות (שוב suboptimal באמריקאית(:
The movement toward a universal recommendation for vaccination did not occur primarily as a result of a preponderance of newly published evidence; rather, changes were made in part on the basis of expert and organizational opinion. Furthermore, the ACIP statements have not always accurately reflected the evidence used to support the recommendations and routinely have cited studies with suboptimal methodology (eg, that use serology as an end point for infection among TIV recipients) as supportive.יש תעשייה, ויש לה אינטרסים, יש רווחים והתעשייה תגן עליהם.
Current influenza vaccines provide a relatively stable market for manufacturers, which could be disrupted by game-changing influenza vaccines, reducing manufacturers’ desire to support the development of these vaccines.לסכם:
מבלי להיות בוטה כמו קוקרן ולנסות לא להעליב פומבית (כמו שהאמריקאים אומרים, וכל מי שעבד בחב' אמריקאית מכיר את הביטוי: constructively engage all the stakeholders) , הנושא המרכזי של הדו"ח והרעיון שחוזר בו זה שהטכנולוגיה של חיסוני השפעת קיימת משנות ה30 – והיא לא יעילה, ולא מספקת את הסחורה, והמחקר והוכחת היעילות לא טובים ומוטים מאוד, וההחלטות נלקחות על סמך נתונים חלקיים ומוטים, וכולם צריכים להבין שכך הוא המצב, להבין שהרעיון שחיסון השפעת הוא יעיל הוא מוטעה, כדי שאפשר יהיה להתקדם ולפתח חיסונים יעילים.חיסון חדש ויעיל זה רעיון מצויין, אבל לדעתי הם מפספסים את הנק' העיקריות, שהן הרבה יותר חשובות לעוד הרבה תחומים: איך מצב כזה נוצר? איך החלטות במיליארדים נלקחות על סמך כלום? איך ציבור שלם מוטעה משנות ה40? איך רוב האנשים לא יודעים על השערוריה הזאת?
אני חושב, ויש ראיות שמצב זה מאפיין את תחום בריאות הציבור באופן כללי, והוא אף חמור בהרבה בתחום התרופות, ואף יותר בתזונה.
אני גם חושב שהרגשות העזים שראינו כאן בתגובות לא נובעות כי חיסוני בשפעת חשובים למישהו, כולם יודעים שזה חרטא – ואף אחד כמעט לא מתחסן למרות ההפחדות (בחייאת, התחסנתם בכלל החורף?), אבל ההכרה הזאת שזה הכל מוטה ומטעה, וכנראה לא במקרה, ושכל המוסדות המדעיים והממשלתיים במשך הרבה זמן היו שותפים לזה מאלצת את כולם להרהר באיזה מומחים ניתן לתת אמון ובאיזה לא? שההפרדה בין מדע לפסאודו-מדע היא לא פשוטה כל-כך, שאי אפשר לקבוע מה סביר לפי מוסד הלימודים, צבע החלוק והסטטוסקופ בכיס או אפילו איפה זה התפרסם ושהקטע הזה של הספקנות הוא הרבה הרבה יותר קשה מאשר ללגלג על איזה אחות או איזה הומאופת (אף על פי שזה די משעשע).
בהקשר הזה אני ממליץ לכל ספקן:
"Bad Pharma" של Ben Goldacre
(למרות שם הספר, שזה סתם משחק מילים, Ben הוא מהספקנים היותר מוערכים באנגליה, יש רעיונות איתו בSGU, אפשר להקשיב)-
#34 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
יש סקירה של קוקריין שהמסקנה שלה היא: 50-75% יעילות לגבי האדם היחיד.
ו1-3% יעילות לגבי כל האוכלוסיה גילאי 16-65.
(תחזור לתגובה #3 בדיון שם הסברתי למה הראשון מעניין אותך ולא השני)
הטיעון העיקרי שלך נגד המסקנות, הוא הזלזול של קוקריין באיכות המחקרים והחשש מפני מניפולציות של התעשיה.
אבל הם כן נתנו נתון (בסקירה אחרת כשלא יכלו להגיע למסקנה הם לא נתנו נתון)
משמע הם עשו את החישוב האובייקטיבי (מובהקות) והגיע לתוצאה שאפשרה לתת מסקנה.
– אתה מתעלם מזה, למה? רק בגלל שזה לא מתאים לך?
עשית חישוב שהראה שפעם ב 100 שנה החיסון יגן עליך – רמזתי איפה הטעות שלך.
ועכשיו אנסה להסביר לך אותה. קודם כל לקחת את הנתון שהתאים לך (1%) כשמישהו אחר עושה זאת אתה מאשים אותו בהטיית מחקרים ובוחר להתעלם מהמסקנות שלו.
הנתון השני 3% כבר משפר את הסיכוי פי 3. אבל עד כאן זה היה צפוי [2]
מה שכן הפתיע אותי זה שאתה לוקח נתון ממוצע ולא מבין שהוא ממוצע על משהו בעל שונות
גבוהה. כלומר הממוצע הוא 1% אבל הוא משתנה המון בהתאם לנסיבות, אתה לא יכול להשוות
אדם שעובד מהבית, כנגד נהג מונית השירות שעובד באותו אזור, משרת מאות אנשים ביום, עם כסף שעובר מיד ליד, בתוך מונית סגורה.
יש אפילו הבדלים משמעותיים בתוך העיר בזמן שהמגפה עוברת. ובנוסף זה נתון רב שנתי.
אז כאן למרות שיש נתון, אתה לא יכול להשתמש בו כלפי אדם יחיד.
אלא להסתפק בעובדה שאתה מקטין את הסיכוי שלך פי 2 עד פי 4, להיות חולה שבוע במיטה.
(לעומת זאת הנתון השני 50-75%, לא תלוי משמעותית במשתנים סביבתיים כך שהשונות שלו קטנה יותר, שים לב שבגלל זה גם טווח ההערכה שלו קטן יותר פי 1.5 לעומת פי 3 בנתון 1-3%)
טענה נוספים הייתה שהחיסון עולה כסף – הוא לא (אלא אם כן אתה מפחד מזריקות) תבדוק
בעצמך כאן http://www.civilsociety.co.il/
אם אתה מברר מראש אתה יודע מתי להגיע כך שלא תבזבז זמן.
רצית "ראיות משכנעות ליעילות חיסון השפעת" קיבלת חישוב עלות/תועלת,
אבל לא תסכים כי "משכנעות" אצלך זה מדד סובייקטיבי. אצל מדען זה חישוב מובהקות מתמטית.ביקשת "תראה איך חישבת את מקדם הביטחון וגבול עליון לטעות" נכנסתי לפרטי פרטים לחשבון.
אפילו התיימרת לעקוב אחריו, קראת את המשפט הראשון ראית 50% וזהו, לא המשכת לקרא.
פשוט התנפלת שוב עם אותם טיעונים, למה לא לקחתי 17% ? כי לקחתי את הנתון שקוקריין נתנו לגבי 66% מהאוכלוסייה. אני יודע שהאוכלוסיות שונות ולכן לשאר 34% לקחתי 0% הגנה.
אז או שלא קראת, או שאני צריך גם להסביר לך מה זה ממוצע משוקלל.
יש עוד אפשרות שאתה משחק אותה מטומטם כדי שתוכל להפגין את היצירתיות שלך בהשמצות.
"אנחנו עובדים על הנובל שלך ב3 משמרות" – האם זה מה שמיצרים במעבדה שלך?
(דרך אגב שמת לב לקחתי 50% למה לא לקחתי 60% או 75% הרי זה בטווח? כי אני בניגוד אליך לא מטה את הנתונים לטובתי)אפילו לצטט אתה לא מצטט נכון "ברור שאין תועלת בחיסון" כשאני כתבתי "אין הרבה תועלת בחיסון" והסברתי שיש תועלת (חזרה מהירה יותר לעבודה[אולי אתה לא אוהב את המעבדה?]
חיסכון בהרגשה רעה של שבוע) אבל היא לא רבה.1. אולי צריך להבהיר מושגים. אם מישהו הולך נגד הזרם זה לא הופך אותו לספקן. ספקן צריך להטיל ספק לא רק במה שנוגד את דעתו אלא גם במה שתומך בה.
הסימפטום העיקרי של המאמין בקונספירציות, הוא ניפוח טענות מסוימות מעבר לפרופורציות, (רואה צל הרים כהרים) לדוגמה יש תוכנית או"ם שנקראת אג'נדה 21, שמטווה תוכנית עולמית לקיימות, הקונספירטור טוען שהאו"ם מתכוון להשתלט בעזרתה על העולם.
באותה צורה אני לא מכחיש שיש הטיה, אבל אתה מכחיש שאפשר לקחת אותה בפרופורציות (ע"י כלים סטטיסטיים כמו מבחני מובהקות, funnel plot וכ')2. סוף סוף הבהרת לאיזו סקירה התכוונת – לעקור שן כבר יותר קל.
3. עניתי מקודם,
4. ראה סיכום בסוף,5. האמת עדיין לא הבנתי מי אשם לדעתך בניהול המשבר? האם אתה חושב שזה רק חברות
התרופות? הרי נתוני התחלואה היו גלויים לכל. אם ההחלטה הייתה רציונלית היא הייתה מתבססת עליהם. אם ההחלטה הייתה אי רציונלית היא הייתה מתבססת על הפחדה.
אני לא מגלגל את צורת ההחלטה על חברות התרופות אלא על מי שבוחר איך להחליט.6. הוסבר למה השתמשתי ב 50%
7. אוקי, הבנתי, זה כמו שאתה עושה כשאתה מסיט כל הזמן את הדיון מגלאי 16-65
8. 2 סיבות א. שתלמד איך זה שהצד השני מתעלם ממה שלא נוח לו – אתה עדיין עושה זאת.
ב. הייתי מתייחס לאוכלוסיה חדשה, ברגע שנגמור עם אוכלוסיית המקור שלנו 16-659. אני רוצה הסבר לעניין, למה אתה חושב שאתה יודע לבצע מבחני מובהקות יותר טוב מקבוצת קוקריין. לא נראה לך מוזר שבסקירה אחרת הם לא נתנו את נתוני היעילות וכאן כן? האם הם עד כדי כך מטומטמים להשתמש במחקרים שהם בעצמם פוסלים?
בו נצטט אותך:"קוקרן סיכמו את הידע האנושי הטוב ביותר שקיים על נושא חיסוני שפעת, הם עשו את זה לפי סטנדרט מדעי של ארגון קוקרן שנחשב למחמיר ביותר, והם כתבו את דעתם בצורה הבוטה ביותר האפשרית למאמר מדעי [50-75% יעילות גלאי 16-65 ]– אותך זה בכלל לא מעניין"
והג'וק שנתקע לך בראש, זה שאני מבסס את כל הטיעון שלי על השלכה של נתון מאוכלוסיה
אחת לאוכלוסיה אחרת. ולא יעזור גם שאני נותן להם 0% זה עדיין נחשב אצלך ההשלכה – זה מה שנתקע לך בראש.
ומי שמכריז על שאר האנשים כטיפשים זה אתה, לפי הטענה שלך כל המדענים, קובעי המדיניות והרופאים הם טיפשים, רק מי שתומך בדעתך הוא חכם.אז מה היה לנו עד כאן – חוסר הבנה מתמטית, אתה יודע לעשות את החישובים – אתה לא
יודע מה מהשמעות שלהם (ממוצע בעל שונות גבוה)
אי הבנת הנקרא – כן אפילו אם לא קראת את החישוב שלי, עדיין חשבת שהבנת אותו.
חוסר אמינות בציטוט.("ברור שאין תועלת בחיסון").
והרבה יהירות שאתה יודע, ושזה ידוע לכולם, רק הרופאים המדענים וקובעי המדיניות לא יודעים.חשבתי לעצור כאן – אבל כנראה יש לך המון זמן פנוי, כי הספקת כבר להכניס עוד 2 תגובות ארוכות. (כנראה אין לך משהו יותר טוב לעשות בסופ"ש)
הודעה שנייה – באמת שום דבר חדש.
הודעה שלישית כאן אתה מפגין את יכולתך באנגלית suboptimal פרשת כ"מזעזע", LOL וואו אולי
התבלבלת עם appalling או Awful.
להגיד על משהו שהוא מתחת לאפטימלי לא אומר שהוא גרוע, לא אומר אפילו שהוא מחוץ לתחום הרצוי הוא רק מתחת לאופטימלי.
זה כמו שהטמפ. האידאלית לחדר בחורף היא 20 מעלות אבל לא תרגיש בהבדל אם תרד ל 19.
18 זה כבר קצה הסטנרדט ומתחת לזה זה substandard. ובנוגע למאמרים יש עוד כמה דרגות
מתחת לזה זה low quality ומתחת לזה bad quality ואחר כך fake.אין טעם עוד לכתוב כאן, אתה לא מחדש כלום, חופר באותן נקודות. אתה טוען שאני לא מדעי, אני טוען שאתה לא מדעי. – מבוי סתום.
אהבתי את הביטוי cargo cult לא נמשכתי אף פעם לדתות ככה שזה חידש לי – תודה.
במיוחד שנתת דוגמה מהחיים, זה כ"כ מתאים לנסיונות שלך לעסוק במתמטיקה/הבנת הנקרא/אנגלית יש את הטכניקה (למרות שלא ברורה לי הטכניקה המדויקת שבה אתה משתמש כדי לתרגם מאנגלית) אבל אין את הבנת המהות.
אני מודה שאתה יצירתי יותר בהשמצות, ספר את האמת המצאת את "תרגע, תנגב את הקצף מהפה" או שהסתכלת במראה?לסיכום, המצב לא אידאלי אבל גם לא חמור כמו שאתה מנסה להראות, הרי בסופו של דבר הרפואה מתקדמת מהר היום יותר מאשר כל תקופה בהסטוריה.
הגיע הזמן שתסתכל על כל התמונה ולא רק על הפינה שחורה שלה.-
#35 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
כל החלק הראשון, לגבי התועלת, א. כתבתי שזו התועלת הממוצעת תבדוק, ב. לקחת 3% משפר פי 2 ולא כמו שחישבת (8 יום במאה שנה) לא פי 3 (12 יום במאה שנה), ואו! ובכל מקרה זה המספר האופטימי עם ההטייה הברורה של מחקרי התעשייה – שזה בטוח שטות. וכל השאר עם השונות וכ"ו, זה בכלל שטות, החישוב נכון לאדם הממוצע, וכל מה שאתה מספר זה סתם סיפורים…נהגי מונית וכ"ו – זה התוצאות, וזה הרבה יותר אופטימי מהמציאות בגלל המניפולציות השקופות.
הם אכן נתנו תוצאה – שהיא עלובה, והאיש בכבודו ובעצמו הסביר לך ולכל מי שלא יודע לקרוא מאמרים בראיון ב TIME את התוצאות. בנוסף לקשי התפיסה באמת, יש באתר של קוקרן פודקאסט שמסביר את התוצאות יש לינק ליד הסיכום, בחיאת תשקיע כמה דקות.
יש לי 4 ילדים שחיסנתי בעבר, ומעל גיל 2 משלמים בכללית – לא שזה באמת חשוב, אולי זה שונה בזמן האחרון.
די כבר עם ה 50% – אתה פשוט לא יכול לעשות את זה, זה לא מדע בכלל – באמת שאין לי דרך או כח להסביר שוב.
תכלס, חוץ מההסבר העקרוני הבאתי לך 2 מקרים ברורים שההסקה מתמוטטת, לזקנים ותינוקות – אין תועלת אלו הם התוצאות.
וחוץ מזה, אנשי קוקרן אומרים לך ישירות שאין שום תועלת, בראיון ובפודקאסט.
אתה לא יכול להמציא תועלת היכן שאין.1. מה אתה מקשקש, אני הבאתי לך אוסף של הוכחות מפה להודעה חדשה, הראיתי שזה הדעה המקובלת, הבאתי 4 סקירות וד"וח ממצה מהמקורות המכובדים ביותר – אתה רק מקשקש וממציא "הסקות" מתמטיות הזויות ומשליך מאוכלוסייה לאוכלוסייה – ובניגוד לראיות מהניסויים עצמם.
2-5. לא מעניין
6. לא הסברת כלום, שים לב נתונים בלי שגיאה מקסימלית – אינם נתונים, אי אפשר לבחור מקדם בטחון בלי לדעת שערך השגיא בפנים.
ושוב אני חוזר, אבל עזוב סתם להיתווכח באוויר הבאתי לך נתונים אמיתיים שמפריכים לחלוטין את צורת ההסקה שלך – התגובה שלך: "מותר לי להתעלם" – נו טוב אז תתעלם.7. 8. שים לב, שוב אחזור, אתה כתבת וזה גם ברור מהתוצאות שאין תוצאות אמיתיות ל 16-65 ו(לא אישפוזים ולא סיבוכים) כתבת שזה ברור, לכן אין בכלל טעם לדבר על זה – אין לזה שום השלכות, הראתי לך בחישוב מה התועלת של זה – כלום, יש לזה בכלל איזה שהו ערך אם זה מציל באוכלוסיות חלשות – וזה לא.
למה שתתעלם? אתה בכלל רוצה להגיע למסקנות נכונות שקשורות למציאות?9. טוב אני לא יודע. תגיד התחלקת לגמרי? אתה לא קורא שחור על גבי לבן, המחבר הראשי של קוקרן אומר לך ישירות שאין לחיסון שום תועלת מוכחת, זה טעות שלי? אני אומר? זה ההבנה המתמטית שלי? זה הוא אומר!!!! מה אתה בכלל מתווכח איתי? דבר איתו. הוא מכנה את הגישה שלך "disturbing" ו "citation bias" .
שים לב אם מאמרים זה מסובך לך מידי, תשמע את הפודקאסט, או תקרא את הראיון איתו ב TIME, באמת, תשקיע כמה דקות, אני השקעתי להביא את כל זה עד עליך.תשמע, אתה יכול להתמם כמה שבא לך חוסר היכולת שלך להבין טקסט יחסית פשוט היא רק בגלל ההטייה שלך.
הם כותבים את זה מאד מאד ברור. ואחרי זה הם מסבירים את זה בתקשורת, למי שמתקשה.אני לא מסכים, יש תחומים עם התקדמות טובה ויש תחומים שבהם המצב חמור מאוד למשל סרטן, למשל השמנה, חוסר היכולת לראות את זה היא לא פחות ממוזרה.
-
#36 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
חישוב פי כמה משפר 3% לעומת 1%.
בתסריט האופטימי: 75% הגנה, על 4% סיכוי הדבקות, נקבל בממוצע 4 הדבקויות ב 100 שנה למי שלא חוסן. והדבקות אחת למי שחוסן.
סה"כ נחסכו 3 הדבקויות = 12 יום ב 100 שנה.
תסריט פסימי: 50% הגנה 2% סיכוי הדבקה, נקבל בממוצע 2 הדבקויות ב 100 שנה למי שלא חוסן. הדבקות אחת למי שחוסן. סה"כ נחסכה הדבקות אחת = 4 יום ב100 שנה.
סיכום: 12 לחלק ל 4 שווה 3!
אז למה אני מניאק שניטפל לקטנות? כי זה לא קטנות, זה הבסיס!
שוב פעם עשית חישוב, קיבלת תוצאה לא הגיונית ואתה לא רואה את זה.
לא רק זאת אתה סתם מסתבך – למה תרגמת את זה לימים ב 100 שנה? ואיך קבעת שזה 4 ימים? עכשיו תעשה לעצמך סקנדל כמו שעשית לי סקנדל על 50% – שאותו לקחתי מקוקריין ולא נתת לי להחיל אותו אפילו על בני 16-65.
כמובן שאי אפשר להוציא שום משמעות מהחישוב הזה לגבי האדם הבודד – אבל כבר הבהרת שאתה לא יודע מה זה "שונות".
תראה אתה רוצה למכור לי את המסקנות שלך, שהן כמו דירה בקומה העליונה. אני בא ומגלה
שהיסודות של הביניין רקובים. כל יסוד שאני נוגע בו מתפורר: הבנת הנקרא, טעויות הבנה בחשבון, תרגומים "יצירתיים" באנגלית. נכון השתמשת בחומרים הטובים ביותר (קוקריין) אבל תהליכי הבניה שלך (כל 8 הכללים שפרטתי) שגויים.
תראה ניתחתי בעצמי מחקרים סטטיסטיים, זה לא רק דורש ידע של המושגים, אלא גם נסיון
ומחשבה רבה. לך אין אפילו את ההבנה מה זה "ממוצע" ו "שונות".
אתה יודע איך להיזהר מפרדוקס סימפסון?
http://en.wikipedia.org/wiki/Simpson%27s_paradox
לא האמנתי שתצליח לגרום לי להגיב שוב. כבר כתבתי שאין טעם. אבל יש סיכוי שלפחות חשבון תבין.-
#37 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
תגיד אתה שם לב שאתה רק תוקף אותי? אתה לא מביא כלום קונסטרוקטיבי לדיון הזה.
לפני הכל הבאתי לך 4 סקירות של קוקרן ואחת של CIDRAP שמסכמות את כל הידע בנושא משני מקורות מהמכובדים ביותר שיש – שקריאה הוגנת שלהם לא משאירה מקום לשום בילבול בנושא היעילות והתועלת של חיסוני השפעת.
1. טענת שהאינטרפרטצייה הנכונה היא שיש אפקט, אבל הבאתי לך את המחבר הראשי של הסקירה שאנו דנים בה רוב הזמן – שאומר במילים שלו, מילים שלא יכולים להתפרש לשתי פנים שהאינטרפרטצייה שאין אפקט היא הנכונה – ועלייה התכוונו בקוקרן. הוא המחבר עצמו אומר שההבנה כמו שלך היא: disturbing ו biased.
2. טענת שאני המצאתי את זה, יענו אני חושב שאני איזה "lone genius" , אבל בנוסף לקוקרן הבאתי לך דו"ח מהמכובדים והממצים ביותר ששוב מסכים עם "אין אפקט" והצורך הדחוף לבדוק באמת את היעילות – ועם ביקורת חריפה על מצב המדע. ושמוכיח שחוסר היעילות של החיסונים לשפעת נידון בהרחבה וידוע היטב בחוגי המדע והמומחים בנושא – וזאת בניגוד למנהלי הבריאות ומקבלי ההחלטות.
3. טענת שאין שום מוטיבצייה לרמות, בגלל כל מיני קישקושים נאייביים על פסאודו כלכלה – הבאתי מובאות שמסבירים על רווחי חב' התרופות ואיך הן כן מטות את המחקר ע"י כסף, ועל רווחי העתק שלהן.
4. טענת שאני מסכן את הסבא שלי, הבאתי לך סקירה של כל המחקרים של קוקרן – שמפריכה את זה לחלוטין, וגם דו"ח שמפריך את זה לחלוטין, אין שום אפקט לזקנים.
5.טענת שחישוב התועלת שלי לא נכון, כי זה עבור אדם אחד ממוצע, אז נתתי לך עבור כל האוכלסייה (תגיד, אתה מבין שזה פשוט הכפלה בקבוע?), לפי אותן הנחות שאתה עשית – אבל באמת עם כל המספרים – וזה לגמרי מפריך תועלת כלשהיא, ומגלה ביזבוז אדיר של כספי ציבור.
6. טענת שניתן להכליל תוצאות ניסוי אחד על אוכלוסייה אחרת, כאשר עצם השוני בין האוכלוסיות זה הנושא הנבדק, הראיתי לך שזה פסאודו מדע.
7. טענת שיש בעייה עם האנגלית שלי ותרגומים "יצירתיים" – אבל הבאתי לך ראיון עם המחבר עצמו, שבפורום יותר "קליל" (TIME) משתמש בשפה לגמרי אחרת ולא פחות חריפה ממני, למשל disturbing ו citation bias
8. הבאת סקירה קטנה של 3 מחקרים קטנים על מטפלים בקשישים, הראיתי לך שזה cherry picking ושיש סקירה הרבה יותר נרחבת של קוקרן על הנושא.
9. טענת שאני קונספירטיבי לגבי ההבנה של מקורות ההטייה במחקר הראיתי והבאתי מקורות למשל "Bad Pharma" שמתעדים וחוקרים את התופעה, ושזה א' ב' של קריאה ספקנית של מחקר.
10. טענת הרבה פעמים שאני דביל – נו טוב, whatever floats your boat, נראה שאני מסתדר במקצוע שלי לא רע – שזה מהנדס תקשורת, לדעתי אין מקצוע שנשען בין השאר על תורת ההסתברות, תורת האינפורמצייה, הקידוד והפיענוח של אות עם רעש סטוכסטי עם התפלגויות שונות – שיותר זקוק להבנה בכלים מתמטיים אלו – אבל בסדר, אתה הגאון – ואני כנראה לא מבין בכלל מהו ממוצע.
11. טענת כל תגובה כמעט שהאריתמטיקה ברמת כיתה ג' שהפגנת כאן: א' מבלבלת אותי או מישהו מהמגיבים (ציטוט: "כמו שראיתם מי שלא מבין בתחום עושה סלט מהנתונים."), וב' היא הופכת אותך לאיזה גאון מתמטי או משהו – ראבק בן אדם, ילד בכיתה ג' יכול לעקוב אחרי זה – זה לא הבעייה, ההסקות שלך מוזרות.
12. טענת שההבדל בין התפלגות עם שונות גבוהה או שונות קטנה איך שהוא מפריכה את החישוב של התועלת עבור אדם ממוצע, אז א' אתה לא יכול להניח שום התפלגות – אין שום דבר על זה באף אחד מהנתונים, אתה אפילו לא יכול להניח שיש שונות, זה בהחלט יכול להיות שהתועלת מתפלגת אחיד לגמרי בין כולם – פשוט אין לך שום נתונים על זה, זה שוב אחת מההסקות שלך מהאוויר. וב' שוב, זה לא רלוונטי בכלל לטיעון. וג' זה ששמעת על שונות לא עושה אותך למתמטיקאי – כל אחד אבל באמת כל אחד יודע את זה – ואתה דוחף את זה לכאן לא נכון.
13. טענת שהבעייה זה שהציבור לא ראציונאלי, טענת שזה מה שמטריד אותך הכי הרבה, אני טוען שהציבור כנראה לא מטומטם, הוא אולי לא מכיר את כל המחקרים, ומאוד מושפע ממסעי פירסום והפחדות – אבל אנשים שמים לב ורואים שעובדים עליהם אנשים עם אינטרסים שמרוויחים היטב מבהלות – ולאט לאט ומפתחים בוז כלפי הגישה הזאת, כלפי חוסר השקיפות וההתנשאות – וזה אפילו יותר מצחיק כאשר הראיות המדעיות מצביעות לכוון של חוסר תועלת – כפי שכולם חשדו.
-
-
#38 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
תרגע, בסך הכל מהזיכרון לקחתי 1% מול 3% ולא מול 4% – פששש עלית עלי.
לעעומת זאת כשאני מהרהר בתגובה שלך אני מצחקק, פשוט לא יכול להתאפק. אתה פשוט גדול.
אתה מתנגד לייצוג שלי של התועלת עבור האדם הממוצע, ואתה חושב שאם תכפיל את זה במספר גדול אז פתאום תראה תועלת.
כך גם הבת שלי חושבת, אבל היא ממש קטנה, כאשר אתה מפסיד עבור כל יחידה ואתה מכפיל בהרבה, אתה מפסיד יותר לא פחות.
אז בוא נפתח את זה, אתה פירטת את זה הכי הרבה בתגובה 3, זה החישוב שלך:יוטיוב כתב:
יעילות אפידמיולוגית, כלומר מנקודת המבט של קופות החולים, לוקחת את 2 הנתונים ביחד, כלומר מה הסיכוי לחלות, כפול ,מה הסיכוי להגנה, נותן האחוז מאוכלוסיה שממנה תמנע השפעת יוצא בין 1-3% (במספרים למדינה בת 7 מליון תושבים 70,000-210,000 איש)ובכן, ההבדל בתחלואה הוא בין 1% ו3% במיקרי הקיצון, "ניקח 2%" ז"א באוכלוסייה של 7 מיליון ( רק כ 50% הם בני 16-65 – שבשבילם יש איזשהו אפקט, אבל זה לא אכפת לי, נעשה לך מערוף) זה יוצא 140,000 אנשים חולים, נשמע הרבה.
נגיד שכל אחד מהם ילך לרופא (זה לא סביר, אני למשל בד"כ לא הולך) חסכנו 140,000 ביקורי רופא – ניצחנו, הקופות ניצחו.נגיד שכל רופא רואה פציינט כ30 דק' (בעולם מושלם) אזי חסכנו 70K שעות רופא, שהם כ350 חודשי עבודה, נגיד שרופא מקבל 40K ש"ח (עלי) אזי חסכנו 15 מיליון ש"ח.
אבל בשביל להשיג את החיסכון הפנומנלי הזה ביזבזנו 7,000,000 ביקורי אחות להתחסן.
שוב: 7,000,000, 7 מיליון ביקורים במרפאה.
אני חיסנתי בעבר את הילדים, ובעונת השפעת כשרק כ 15% מתחסנים – התורים אינסופיים וזה הרבה יותר גרוע מתור לרופא.שים לב שאין שום חיסכון באישפוזים, סיבוכים או תמותה, כל התועלת זה חיסכון של שפעת אצל אנשים בריאים, שפשוט מבריאים אחרי 3-4 ימים.
בוא נחשב את התועלת למשק, נגיד שחסכנו 4*140K ימי עבודה.
נגיד שכולם עובדים ומרוויחים 10K שקלים (יותר מהממוצע)
10K חלקי 22 ימי עבודה כ 450 ש"ח ליום.
חסכנו 252 מיליון שקל למשק!!!! – גדול.אבל רק האמפולות של החיסון עולות כ 450 מיליון, לא בהצטיידות מלאה של 100% , הנה לינק (זה רק החומר תוסיף מזרקים, חיטוי וכ"ו..)
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/923/343.htmlבנוסף קשה להעריך עלות אבל יש לחץ אדיר על המרפאות כאשר בשנים האחרונות כ15% מתחסנים בניגוד לכ 7% בעבר, אם תצטרך להגדיל את המערך האחיות – זה יעלה הרבה כסף – ובאופן קבוע, נעזוב השקעות בתשתית – העלות הזאת עליי.
נניח ש 7 מיליון ביקורי אחות, נגיד שעה כל אחד (בד"כ ממש אופטימי, בטח כשכולם באים) הם 780K ימי עבודה, שהם 35K חודשי עבודה, שהם 350 מיליון שקל של איבוד תוצר. זה עבור המתחסנים – חישוב עבור האחיות תכפיל ב 1.1 (באחות עושה חיסון כל 5 דק' – מאוד אופטימי) – 385 מיליון ש"ח.
נסכם:
חיסכון: 252+ 15 מיליון ש"ח
ביזבוז: 385+450 מיליון ש"ח
הפרש: 568 מיליון ש"חהקישקוש הזה לא מחזיר אפילו את מחיר האמפולות.
אתה יודע כמה אנשים ניתן להציל עם 568M ש"ח לשנה?
קח איזה מספרים שאתה רוצה, תעשה מה שבא לך – תמיד תפסיד, כי היעילות כל כך נמוכה, ואין שום תועלת מוכחת.
אתה רוצה להפסיד יותר? תכפיל באוכלוסייה של ארה"ב, שם הכל בגדול, זה הקטע שלך.המצב במציאות הוא הרבה פחות אופטימי, למשל מחסנים את כולם אבל לילדים וזקנים אין תועלת כלל, במציאות העלות היא גדולה בהרבה, בגלל תשתיות וכ"ו.
וכל זה הרבה יותר אופטימי בגלל הטייה של התוצאות ע"י מחקרי התעשייה, ומחקרים עם "suboptimal methodology" ו "citation bias" במציאות היעילות אם קיימת נמוכה בהרבה, סך כל הראיות מצביעות שאין אפקט כלל.
את הביזבוז הזה ניתן להצדיק רק אם אתה מוכיח שאתה יכול להציל אנשים או לחסוך סיבוכים ואישפוזים, אבל אתה לא יכול, להזכירך:קוקרן ממליצים על הנתונים האלו – לקחת עם הרבה מלח:
The review showed that reliable evidence on influenza vaccines is thin but there is evidence of widespread manipulation of conclusions and spurious notoriety of the studies. The content and conclusions of this review should be interpreted in light of this finding.
ג'פרסון מקוקרן, מחבר ראשי של הסקירה אומר:
Weighing the data, they conclude that there is insufficient evidence to indicate that flu vaccines reduce infection rates or mortality, even in the elderly.
CIDRAP (Center for Infectious Disease Research and Policy, University of Minesota
כותבים:. Evidence for consistent high-level protection is elusive for the present generation of vaccines, especially in individuals at risk of medical complications or those 65 years old or older.
CIDRAP מוסיפים, ההמלצות לחיסונים לכלל האוכלוסייה – הם חסרי בסיס, ומוצדקים ע"י קריאה מוטית (ולא מקרית) של הראיות (כמו הקריאה שלך):
The movement toward a universal recommendation for vaccination did not occur primarily as a result of a preponderance of newly published evidence; rather, changes were made in part on the basis of expert and organizational opinion. Furthermore, the ACIP statements have not always accurately reflected the evidence used to support the recommendations and routinely have cited studies with suboptimal methodology (eg, that use serology as an end point for infection among TIV recipients) as supportive.
———————–
כמו שהבטחתי, "בהלת החזירים", מתייחס לעוד איזה קישקוש שלך, שאין פה כסף, ושאין הטייה(רמאות) פשוטה ומכוונת בגלל בצע כסף:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3899534,00.htmlהרופאים שכתבו את ההנחיות קיבלו כספים מחברות תרופות, ניגודי האינטרסים לא פורסמו ומיליארדי שקלים שהוציאו מדינות העולם על תרופות וחיסונים שלא היה בהם שימוש. אלו המסקנות של דו"ח ועדת הבדיקה של המועצה האירופית בנוגע לשפעת החזירים. "זו הייתה רפואת פלצבו מדרגה ראשונה", אומר פול פלין, שעמד בראש הועדה
"רפואת פלצבו מדרגה ראשונה"
הרווח של חברות התרופות: למעלה מ-7 מיליארד דולר
כותבי ההמלצות: קיבלו כספים מחברות התרופות
אבינועם רכס, מומחה לנוירולוגיה מבית החולים הדסה ויו"ר הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית, ממצאי החקירות של המועצה האירופאית ושל ה-BMJ יכולים להוביל להגשת תביעות משפטיות כנגד חברות התרופות על ידי ממשלות שרכשו חיסונים ותרופות ו"נתקעו" עם מלאים עצומים שלהם, לאחר שהאזהרה מפני מגיפה קטלנית לא התממשה.
"אין ספק שנגרם נזק כבד לאמון הציבור", מסכים פרופ' רכס. "כאשר מתברר לציבור שהדרישה להתחסן כנגד שפעת החזירים הייתה מוטלת בספק ומרחף מעליה ענן של ניגוד אינטרסים, כשתגיע המגיפה הבאה הוא יסרב להאמין להנחיות, וקריאת ה'זאב זאב' עלולה לגרום לנזק נורא. יתר על כן, הנזק עלול לגלוש לאמינות של מקצוע
הרפואה בעיני הציבור באופן כללי, ולכן אנו, כרופאים, חייבים לעמוד על המשמר ולשמור על עצמאות המקצוע ועל היושרה המדעית, כדי שהציבור יאמין להמלצות שלנו.עוד בהקשר לקישקושים הנאיביים שלך על איך תעשייה עובדת:
http://www.guardian.co.uk/business/2009/jul/22/glaxosmithkline-swine-flu-vaccine"Drugs giant GlaxoSmithKline predicts swine flu gold rush"
,
-
-
-
-
-
-
-
-
-
#40 נכתב על ידי יוטיוב לפני 11 שנים
הנחתה הנחות שאני לא מסכים איתן, ועשית עוד כמה טעויות. אבל "נעשה לך מערוף".
שר האוצר החדש שלנו קרא את החישוב שלך והחליט – הנה הכסף!!
מיד הוציא הוראה שכל מי שרוצה להתחסן יעשה זאת על חשבונו האישי, אין יותר
תקציב חיסונים למשרד הבריאות.
התאספו להם כל בעלי החברות שיש בהן מעל 100 עובדים לישיבה סודית ועשו את החישוב הבא.
נניח שנזמין מליון חיסונים כדי לקבל תנאים כמו הנחת CDC (מספר המועסקים בארץ הוא 3.4M לפי הלמ"ס סקר ינואר 2013)
לפי המחירון שלהם
http://www.cdc.gov/vaccines/programs/vfc/awardees/vaccine-management/price-list/index.html
יעלה לנו 28.68 ש"ח לחיסון (הכולל מזרק, ולא הזבל הזה עם החומר המשמר).
על כל 100 חיסונים נצטרך לשכור אחות ליום עבודה, עוד 450 שח
סה"כ בזבוז: 3318 ש"ח לחסן 100 עובדים במקום העבודה עצמו כך שלא יפסידו ימי עבודה.
חיסכון: 450 ליום * 4 ימים * 2 עובדים שלא יחלו = 3600 על כל 100 מחוסנים.
(הערה, חישבת הפסד יום עבודה למעסיק ע"פ שכר נטו, שכחת שהמעסיק משלם את מלוא "עלויות השכר" שזה יותר גבוה מהברוטו, וההפסד שלו בכלל זה מה שהוא היה מרוויח מיום עבודה של העובד שזה יותר גבוה "מעלות השכר" של העובד – אבל "נעשה לך מערוף").
רווח: 282 ש"ח על כל 100 עובד. שזה 8.46M ש"ח על 3M עובדים.
על הדרך 60 אלף איש הרגישו יותר טוב השנה 🙂 ולא הלכו לרופא שזה עוד 6M ש"ח אבל לקופ"ח. סה"כ 14.46M ש"ח חיסכון.
(עדכון: ברגע האחרון שמתי לב שאצלך אוכלוסית העובדים היא 7M אז לפי זה החיסכון הוא 33.74M ) נכון הרווח לא בשמיים, אבל זה רווח לא הפסד.מה זה? איך עשיתי לך את זה שוב? למרות שהשתמשתי בנתונים שלך? ובהנחות שלך למרות שאני לא מסכים איתן?
פשוט, ב 3 מההנחות שלך לא השתמשתי כי הן שגויות לגמרי.
הנחת שאם אפשר להשתמש בטכנולוגיה בצורה לא יעילה, זה הופך את הטכנולוגיה לחסרת תועלת. כלומר חשבת שרק דרך קופ"ח אפשר לחסן, למרות שבהייטק מקומות העבודה מחסנים כבר לפחות 10 שנים.
הנחת שהבנת את המאמר ממעריב, אבל הוא דיבר על תרופות (לא רק תמיפלו, גם תרופות תומכות) ועל חיסונים שהוזמנו ברגע האחרון במחיר מופקע, מקור מידע אמין למחירון חיסונים הוא ה CDC לא מעריב.
וההנחה הבסיסית ביותר שלך – "קובעי המדיניות והמומחים הם מטומטמים ולא יודעים מה הם עושים, אני הרבה יותר חכם מהם ומבין בתחום יותר מהם".הגיע הזמן שתפסיק להתמקד בפינות החשוכות של התמונה ותסתכל על כולה.
אם הבעיה הייתה באמת גדולה כמו שאתה חושב לא הייתה התקדמות ברפואה.
כשכתבתי לך את זה בעבר ענית: "אני לא מסכים, יש תחומים עם התקדמות טובה ויש תחומים שבהם המצב חמור מאוד למשל סרטן, למשל השמנה"
הרפואה לא אשמה בכך שאנשים מעדיפים לשבת מול המחשב ולאכול זבל, במקום לעשות ספורט להפסיק לעשן ולאכול נכון.
הטיפולים שמוצעים היום הרבה יותר טובים משל אתמול, ובכללם גם החיסונים.לא טענתי מעולם שאני גאון מתמטי, אני אפילו לא טוען שאני יודע איך להתגבר על אפקט סימפסון – את זה השארתי לך להסביר. נכון יצא לי להתעסק במספר מחקריים סטטיסטיים, אבל זאת לא העבודה שלי.
מי שטוען שהוא מנהל מעבדה ומבין גדול במתמטיקה הוא זה שעשה עד עכשיו טעויות מביכות בהבנת הנקרא /אנגלית/ומתמטיקה.עד כמה שזה היה משעשע לראות אותך טועה שוב בחשבון, איבדתי עניין, זה היה מעניין אם הייתי יכול ללמד אותך משהו, אבל נכשלתי. הפורם לרשותך הבלעדית,
תהנה.-
#41 נכתב על ידי tkh לפני 11 שנים
ואוו, איך באמת עשית את זה שוב? אתה ממש evil genius
אתה בטח יושב במאורה הסודית שלך ודורש את כל המיליונים שחסכת.
http://www.youtube.com/watch?v=jTmXHvGZiSYאבל כרגיל אתה מתעלם מהמציאות, לוקח כמה מספרים עושה כמה הנחות הזויות – חישוב מתמטי קצר – וואלה, ניצחת כולם מטומטמים.
העובדה במציאות, על כדור הארץ היא שרק להצטייד בחיסון עולה 450 מיליון – זאת עובדה קשה "hard fact", עשו את זה בעבר, וככה זה עולה, הבאתי לך קישור. צריך להתמודד עם עובדות ולא לטאטא מתחת לשטיח. אתה לא יכול לא להתייחס לזה.
ממשלת ישראל הצטיידה בעבר, וככה זה עולה, זה לא רק מחיר התרופה – צריך לחשבן הכל, הובלות, מרכזי חלוקה ולוגיסטיקה, איחסון, צוותי רכש וניהול מלאיים – זה אופרצייה – 450 מיליון זה TCO -Total Cost of Ownership.
כל התועלת שאתה מראה מהקישקוש הזה (שהיא אופטימית ברמות מטורפות) לא מתקרבת רק למחיר של האמפולות, והטיפול בהן.
כל השאר זה מעבר.
אני לקחתי 7 מיליון בני 16-65, שאפשר להניח שכולם עובדים, כי אתה לקחת 7 מיליון – אבל זה באמת לא משנה כלום.
בנוסף כל זה אוסף של הנחות הזוי לחלוטין, שלא קיים במציאות. החברות לא יעשו את זה – כי זה רווח זעום לכל אחת בנפרד – והעלות גבוהה יותר (זכור: רק האמפולות עולות יותר).
יש גם מציאות בשטח, אף אחד לא עושה את זה, מה שלפחות מרמז שאף אחד לא חושב שזה כלכלי.
אני פעם עבדתי באינטל בחיפה, הם ניסו כמה שנים לסבסד את החיסון, להביא אחות שתחסן, אני התחסנתי גם – אבל הפסיקו את זה מזמןאחרי סטטיסטיקה לא רעה על כמה אלפי מהנדסים הוחלט שאין בזה שום תועלת.אם באת לפה רק ללמד אותי משהו, אז באמת לא היה הרבה מה ללמוד, באמת שלא הבאת כלום לדיון הזה, רק כמה חישובים של כיתה ג' עם הנחות הזויות, לא הבאת ידע, מחקרים אן סקירות – הדיון היה לגמרי חד צדדי ועקר.
מכוון ששוב אתה נפרד מאתנו, אביא סיכום של הדיון, ומה כל אחד מאיתנו תרם והראה:
לפני הכל הבאתי לך 4 סקירות של קוקרן ואחת של CIDRAP שמסכמות את כל הידע בנושא משני מקורות מהמכובדים ביותר שיש – שקריאה הוגנת שלהם לא משאירה מקום לשום בילבול בנושא היעילות והתועלת של חיסוני השפעת.
1. טענת שהאינטרפרטצייה הנכונה היא שיש אפקט, אבל הבאתי לך את המחבר הראשי של הסקירה שאנו דנים בה רוב הזמן – שאומר במילים שלו, מילים שלא יכולים להתפרש לשתי פנים שהאינטרפרטצייה שאין אפקט היא הנכונה – ועלייה התכוונו בקוקרן. הוא המחבר עצמו אומר שההבנה כמו שלך היא: disturbing ו biased.
2. טענת שאני המצאתי את זה, יענו אני חושב שאני איזה "lone genius" , אבל בנוסף לקוקרן הבאתי לך דו"ח מהמכובדים והממצים ביותר ששוב מסכים עם "אין אפקט" והצורך הדחוף לבדוק באמת את היעילות – ועם ביקורת חריפה על מצב המדע. ושמוכיח שחוסר היעילות של החיסונים לשפעת נידון בהרחבה וידוע היטב בחוגי המדע והמומחים בנושא – וזאת בניגוד למנהלי הבריאות ומקבלי ההחלטות.
3. טענת שאין שום מוטיבצייה לרמות, בגלל כל מיני קישקושים נאייביים על פסאודו כלכלה – הבאתי מובאות שמסבירים על רווחי חב' התרופות ואיך הן כן מטות את המחקר ע"י כסף, ועל רווחי העתק שלהן.
4. טענת שאני מסכן את הסבא שלי, הבאתי לך סקירה של כל המחקרים של קוקרן – שמפריכה את זה לחלוטין, וגם דו"ח שמפריך את זה לחלוטין, אין שום אפקט לזקנים.
5.טענת שחישוב התועלת שלי לא נכון, כי זה עבור אדם אחד ממוצע, אז נתתי לך עבור כל האוכלסייה (תגיד, אתה מבין שזה פשוט הכפלה בקבוע?), לפי אותן הנחות שאתה עשית – אבל באמת עם כל המספרים – וזה לגמרי מפריך תועלת כלשהיא, ומגלה ביזבוז אדיר של כספי ציבור.
6. טענת שניתן להכליל תוצאות ניסוי אחד על אוכלוסייה אחרת, כאשר עצם השוני בין האוכלוסיות זה הנושא הנבדק, הראיתי לך שזה פסאודו מדע.
7. טענת שיש בעייה עם האנגלית שלי ותרגומים "יצירתיים" – אבל הבאתי לך ראיון עם המחבר עצמו, שבפורום יותר "קליל" (TIME) משתמש בשפה לגמרי אחרת ולא פחות חריפה ממני, למשל disturbing ו citation bias
8. הבאת סקירה קטנה של 3 מחקרים קטנים על מטפלים בקשישים, הראיתי לך שזה cherry picking ושיש סקירה הרבה יותר נרחבת של קוקרן על הנושא.
9. טענת שאני קונספירטיבי לגבי ההבנה של מקורות ההטייה במחקר הראיתי והבאתי מקורות למשל "Bad Pharma" שמתעדים וחוקרים את התופעה, ושזה א' ב' של קריאה ספקנית של מחקר.
10. טענת הרבה פעמים שאני דביל – נו טוב, whatever floats your boat, נראה שאני מסתדר במקצוע שלי לא רע – שזה מהנדס תקשורת, לדעתי אין מקצוע שנשען בין השאר על תורת ההסתברות, תורת האינפורמצייה, הקידוד והפיענוח של אות עם רעש סטוכסטי עם התפלגויות שונות – שיותר זקוק להבנה בכלים מתמטיים אלו – אבל בסדר, אתה הגאון – ואני כנראה לא מבין בכלל מהו ממוצע.
11. טענת כל תגובה כמעט שהאריתמטיקה ברמת כיתה ג' שהפגנת כאן: א' מבלבלת אותי או מישהו מהמגיבים (ציטוט: "כמו שראיתם מי שלא מבין בתחום עושה סלט מהנתונים."), וב' היא הופכת אותך לאיזה גאון מתמטי או משהו – ראבק בן אדם, ילד בכיתה ג' יכול לעקוב אחרי זה – זה לא הבעייה, ההסקות שלך מוזרות.
12. טענת שההבדל בין התפלגות עם שונות גבוהה או שונות קטנה איך שהוא מפריכה את החישוב של התועלת עבור אדם ממוצע, אז א' אתה לא יכול להניח שום התפלגות – אין שום דבר על זה באף אחד מהנתונים, אתה אפילו לא יכול להניח שיש שונות, זה בהחלט יכול להיות שהתועלת מתפלגת אחיד לגמרי בין כולם – פשוט אין לך שום נתונים על זה, זה שוב אחת מההסקות שלך מהאוויר. וב' שוב, זה לא רלוונטי בכלל לטיעון. וג' זה ששמעת על שונות לא עושה אותך למתמטיקאי – כל אחד אבל באמת כל אחד יודע את זה – ואתה דוחף את זה לכאן לא נכון.
13. טענת שהבעייה זה שהציבור לא ראציונאלי, טענת שזה מה שמטריד אותך הכי הרבה, אני טוען שהציבור כנראה לא מטומטם, הוא אולי לא מכיר את כל המחקרים, ומאוד מושפע ממסעי פירסום והפחדות – אבל אנשים שמים לב ורואים שעובדים עליהם אנשים עם אינטרסים שמרוויחים היטב מבהלות – ולאט לאט ומפתחים בוז כלפי הגישה הזאת, כלפי חוסר השקיפות וההתנשאות – וזה אפילו יותר מצחיק כאשר הראיות המדעיות מצביעות לכוון של חוסר תועלת – כפי שכולם חשדו.
14.הבאת חישוב מגוחך לתועלת עבור אוכלוסייה, שמתעלם לחלוטין מהעובדות המעטות על עלות הטיפול, שמוכחות וידועות.בקיצור, מודה ועוזב, ירוחם
-
-
- רישום לרסס תגובות
- ספק סביר – תוכנית #168 – גראס וסכיזופרניה
- ספק סביר – תוכנית #166 – מחקרים בעייתיים ותקשורת מסייעת
- ספק סביר – תוכנית #164 – טיפול בשתן
- ספק סביר #163 – Wear Sunscreen
- ספק סביר #162 – זיכרון ומריחואנה
- ספק סביר #161 – רצח בבנגלדש, מכות באוסטרליה, וכיף בכללי
- ספק סביר #160 – האם קאנביס ממכר, והאם משהו בכלל ממכר?
- ספק סביר – תוכנית בונוס #15 – Fucking monkeys
- ספק סביר #158 – מיתוסים על גראס, חדשות חלל ומדיניות דיווח חדשה למחקרים
- ספק סביר – תוכנית בונוס #14 – חשיבה חדה
בקשר לצביעת עצבים, התבלבלת בין פפטיד – שרשרת קצרות של חומצות אמינו (חלבון קטן)
לבין ליפידים שהן המולקולות השומניות.
במאמר הם משתמשים ב פפטידים