אישי
הבלוגים האישיים של חברי ספק סביר – כאן תוכלו למצוא מהרהוריהם של חברי ספק סביר, ולהכיר קצת יותר את הפנים שמאחורי הקולות.
איך לקרוא מסמך מודיעני – ניתוח מודרך לנלחם בקונספירציות
9הצטרפו לניתוח טכני של מסמך רשמי מטעם ה-FBI המודה בקיומם של חייזרים. כאן נדון באיך קוראים מסמכים כאלו, איך מפרידים בין דעות לעובדות, ולאילו מסקנות ניתן להגיע מהם.
כשתביעות דיבה מטילות צל גדול, סימן שאתה בלוגר
3שי טובלי – מדריך ומורה רוחני, תובע את תומר פרסיקו – בלוגר מקצועי ואמין בתביעת דיבה, שנראה (לי לפחות) שכל מטרתה צנזורה והפחדה. הנושא חשוב גם מזוית חופש הביטוי, ולדעתי גם בנוגע לעצם הטענות המועלות.
בקרו, קראו, גבשו דעה, ואם טוב הדבר בעיניכם – תמכו (בתגובות או בתרומות).
מכאן והלאה, המשיכו על אחריותכם האישית. זהירות – חפירה רבתי לפניכם.
להתראות ג'ולס
1ג'ולס, הכלב של אחי, נפטר לאחר 14 וחצי שנים מלאות בכשכושי זנב, משחקים, ליטופים ואהבה.
אין הרבה מה להגיד, אבל נראה לי שאת המעט שיש George Hrab ביטא די טוב בפודקאסט שלו בשיר לאוסקר (הכלב שלו).
[audio:http://www.safeksavir.co.il/wp-content/uploads/SmallComfort.mp3]
I don't believe in heavenI know […]
האירוניה שבדיווח מוטעה על דיווח מדעי מוטעה
1ד"ר גיל גרינגרוס, שהראיון שלנו איתו התפרסם בתוכניות 21 ו-22 מנהל בלוג מומלץ ביותר בשם הומו סאפיינס. השבוע דנו גבי גזית ונתן זהבי באמינות הדיווחים שלו במסגרת תוכנית הרדיו שלהם.
חשוב להבין כי במסגרת הבלוג, גיל מביא מחקרים וניתוחים מעניינים מעולם הפסיכולוגיה האבולוציונית ותחומים משיקים, ומקפיד לתת תיאור מלא, מסויג במקומות הנכונים, ומדעי. דווקא על רקע ההקפדה של גיל על כל "מנגנוני הבטיחות" הראויים בדיווחים מדעיים, משעשע הניסיון של גבי גזית ונתן זהבי להציג דווקא אותו כדוגמה ל"פער בין המציאות המחקרית לבין איך שזה מוצג בעיתונות הפופולארית", תוך ביצוע בדיוק הטעויות שהם מתייחסים אליהן בעצמם.
אני אהיה הראשון לצעוק ולהבהיר שזה ממש לא קל לעשות דיווח נאמן למקור שגם מציג ניתוח מושכל, ובטח ובטח שבלחץ של הקלטה ועמידה בלוחות זמנים. פעמים רבות אני מוצא עצמי מובך בפינת "איפה טעינו" על טעויות והטיות במחקר שעשיתי לקטע מסויים או באופן ההצגה שלו, שאיכשהו יוצא בהקלטה שונה מאוד מהחזרות שאני עושה עליו בראש.
מהבחינה הזאת, אין לי באמת טענות כנגד גבי גזית, נתן זהבי או התוכנית שלהם, ובכלל זה יפה שתוכנית רדיו פופולארית מעלה את נושא הדיווחים המדעיים לתודעה, ועל כך ראוי לתת לה קרדיט ומחמאות. אבל עדיין, יש משהו קוסם באירוניה של המצב.
אני ממליץ לקרוא את תיאור הפשרה ב"הומו סאפיינס", ובאופן כללי לחפור ולקרוא מהפוסטים של גיל – לטעמי הם מרתקים.
TAM לונדון – יום שני
4חלק ראשון – קוונטום, בלוגים, ערכים וסטיבן פריי
היום השני של TAM נפתח בהרצאה מדעית יחסית, די בודדת מסוגה בכנס. מרקוס צ'און, סופר מדע שמתמחה בעיקר בפיזיקה וקוסמולוגיה, נתן רשימה של "Top Ten Bonkers Things About the Universe", או בתרגום חופשי: "עשרת הדברים המוזרים\משוגעים ביקום". […]
TAM לונדון – יום ראשון
4חלק ראשון – דת, פירטים ואבולוציה
היום הראשון של TAM לונדון התחיל מיד אחרי הקפה, עם רבע שעה "אנטרטיינמנט" בהגשת מנחה הערב, ריצ'רד ווייזמן. מי ששמע ספק סביר קצת יודע שאני מאוד אוהבת אותו, והוא היה מנחה נהדר. בין כל הרצאה הוא הכניס 2-3 דקות של בדיחה קצרה, איזה קסם או קלילות רוח כללית שניקתה את הראש […]
היום השלישי ב-TAM
2היום השלישי בכנס הספקנות The amazing meeting בלאס וגאס.
היום הראשון ב-TAM
2סיכום היום הראשון בכנס TAM8 – בעיקר רישום, התכנסות, והתרועעות עם סקפטים מרחבי העולם.
בדרך ל-TAM
2אנחנו נוסעים ל-TAM – כנס הספקנות הגדול בעולם, שייערך ב-8-11 ליולי.